0592 - 20 13 72 info@zonnepanelennoord.nl

Zonnepanelen Emmen

Wilt u zonnepanelen in Emmen laten plaatsen? Wij leveren een complete service voor A-merk zonnepanelen, van advies tot installatie.

Uitsluitend geïnstalleerd door onze eigen installateurs die werken conform wet en regelgeving. Geen haastige ZZP’ers, maar professionele installateurs die pas weg gaan als alles klaar is.

Snelle levering, duidelijke deadlines en afspraak is afspraak. Laat uw zonnepanelen in Emmen installeren door de regionale specialist.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek of lees onze reviews.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 199 recensies
js_loader

Totaalservice voor Zonnepanelen

Profiteer van onze professionele totaalservice en geniet zorgeloos van zonne-energie in de stad Emmen.

N

Vrijblijvend advies

Wij leveren u een volledig op maat gemaakt adviesplan. Dit is geheel vrijblijvend. Hiermee krijgt u inzicht in de kosten, opbrengst, levensduur, milieubesparing en meer.

Vakkundige installatie

Bij ons bent u verzekerd van een vakkundige installatie die stevig op het dak is gemonteerd. Als bedrijf zijn we een erkend installateur en we leiden onze eigen mensen op.

Bespaar geld

We plaatsen zonnepanelen in Emmen met een hoog rendement.  Hierdoor bespaart u maandelijks een hoop geld, wat normaliter aan stroom betaald wordt. 

Kosten van zonnepanelen

De zonnepanelen kosten in Emmen zijn afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren. Op basis van uw wensen selecteren onze regionale adviseurs de beste zonnepanelen systemen.

Wij leveren en vergelijken meer dan 25 verschillende merken. Hierbij focussen we op lage kosten en zoveel mogelijk stroomopbrengst voor u. Hierdoor besparen onze klanten gemiddeld zo’n €1000,- per jaar.

De kosten voor koop, levering, installatie en montage worden allemaal meegenomen in één vaste prijs. Geen onverwachte verassingen achteraf. De kosten variëren door:

 • Aantal zonnepanelen
 • Merk zonnepanelen en omvormer
 • Dakconstructie en benodigde montagemateriaal
 • Bereikbaarheid van het dak en meer

Wij leveren kwaliteit voor de beste prijs. 

Zonnepanelen Emmen

Erkend door de volgende openbare kwaliteitsregisters:

installq kwaliteitsregister zonnepanelen installateurs
sterkin erkende zonnepanelen monteur
qbis kwaliteitsregister
Techniek Nederland

Voordelen van onze service en zonnepanelen

Profteer van de vele voordelen van duurzame energie, gecombineerd met de kwaliteit van Zonnepanelen Noord. Laat ons uw zonnepanelen in Emmen installeren en profiteer van de volgende voordelen:

 

 • Maandelijkse bespaart u al snel €1000,-.
 • Terugverdientijd van 3-5 jaar.
 • Garantie op de zonnepanelen tot 40 jaar.
 • Levensduur van zonnepanelen tot 45 jaar.
 • A-kwaliteit zonnepanelen met een hoog rendement.
 • De beste prijs in de markt voor kwaliteit.
 • Professionele service met duidelijke communicatie.
 • Installatie wordt door onze gecertificeerde installateurs uitgevoerd.
Voordelen zonnepanelen

Onze kwaliteitsgarantie voor zonnepanelen in Emmen

Duidelijke communicatie

Onze zonne-energie adviseurs zijn getrainde specialisten die duidelijk communiceren en plannen. Tegelijkertijd zijn het specialisten op het gebied van zonne-energie.

Levering in één dag

We leveren en installeren zonnepanelen in Emmen in één dag. De datum waarop dit plaatsvindt komen we uiteraard samen overeen. De rest regelen wij.

Vakkundig werk

Bij ons bent u verzekerd van vakwerk uitgevoerd door echte vakspecialisten. We hebben al 1000en zonnepanelen systemen geïnstalleerd.

Zonnepanelen subsidies in Emmen

In Emmen kon je gebruik van de zonnelening, maar deze is nu vervangen door de Energiebespaarlening Drenthe van het Warmtefonds. Hiermee ontvang je korting op de rente voor een zonnepanelen lening in Emmen. De actuele rentes en kortingen vind je op de website.

Sinds 1 januari 2023 wordt er door de belastingdienst geen BTW meer gerekend op zonnepanelen en werkzaamheden die hier direct aan gerelateerd zijn. Hierbij kunt u denken aan aanpassingen in de meterkast, installatie, maar bijvoorbeeld ook aanpassingen aan het dak. Als het nodig is voor de zonnepanelen, krijg je BTW korting.

De daadwerkelijke korting op de zonnepanelen wordt standaard verrekend in de prijs. De BTW Korting op gerelateerde werkzaamheden moeten nog wel teruggevraagd worden.

Wij ontzorgen u op het gebied van subsidies. De subsidies worden voor u in kaart gebracht en we helpen bij de aanvraag.

zonnepanelen subsidies Emmen
Zonnepanelen met lange levensduur op plat dak

Levensduur van zonnepanelen

De levensduur van zonnepanelen is afhankelijk van het merk en type zonnepaneel wat u kiest.

Standaard horen zonnepanelen toch al snel 25 jaar mee te gaan. Maar we leveren ook zonnepanelen met een levensduur tot 45 jaar.

In het vrijblijvend adviesgesprek wordt u hier uitgebreid over geinformeerd. Gedurende het gesprek wegen we de voordelen en nadelen met elkaar af.

Een verlengde levensduur van de zonnepanelen gaat vaak gepaard met een hogere investering. We rekenen voor u precies uit of dit het waard is. Hierbij nemen we ook de toekomstige ontwikkelingen van zonnepanelen mee.

Het is te verwachten dat de zonnepanelen door de jaren heen een steeds hoger rendement zullen maken. Als u zonnepanelen in Emmen wilt laten plaatsen, dan schetsen wij de mogelijkheden. U zit nergens aan vast.

Zonnepanelen installateur Emmen

Zonnepanelen Noord is een erkend zonnepanelen installateur.

Onze zonnepanelen installateurs gaan in Emmen professioneel en vakbekwaam te werk. Stuk voor stuk hebben ze een interne opleiding genoten van het hoogste niveau. Zodat alle installaties vlekkeloos verlopen.

Wij krijgen erkenning van verschillende kwaliteitsregisters:

 • InstallQ
 • Sterkin DE ECHTE INSTALLATEUR
 • QBISnl
 • Techniek Nederland

Hiermee bent u gegarandeerd van behoud van de fabrieksgarantie op uw zonnepanelen. Een foutieve installatie door een ongecertificeerd persoon, kan leiden tot verlies van garantie. Mocht er dan wat gebeuren in de toekomst, dan zijn de kosten voor u zelf.

Professionele installatie zonnepanelen Emmen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Of uw dak geschikt is voor zonnepanelen is afhankelijk van een aantal factoren. De belangrijkste factoren zijn de richting van uw dak en de hellingsgraad van de zonnepanelen. Hieronder leggen we per richting uit hoe hoog de opbrengst zal zijn. Daarnaast moet er voldoende ruimte zijn om de zonnepanelen te plaatsen en kan de opbrengst verminderen door schaduwval. Per jaar zijn er voldoende zonne-uren in Emmen om een goed rendement te behalen op zonnepanelen.

Zuiden

Met zonnepanelen op het Zuiden behaal je een maximale stroomopbrengst van 100%. Dan moet de hellingshoek tussen de 30 en 45 graden liggen. Op het Zuidwesten of Zuidoosten behaal je 95% met een 30 graden helling.

Oosten

Op het Oosten kun je een maximale stroompbrengst behalen van 85% als de zonnepanelen met een hellingsgraad van 15 geplaatst worden. Naarmate de hellingsgraad toeneemt, daalt de totale opbrengst. 

Westen

De maximale stroomopbrengst van het Westen is gelijk aan het Oosten. Vaak worden de panelen ook half op het Oosten en half op het Westen gelegd. Naast de richting Zuid, Zuidwest, of Zuidoost is het Westen en Oosten de beste keuze.

!

Noorden

In het Noorden, Noordwest en Noordoost kunt u met een hellingsgraad van 15 een maximale stroomopbrengst behalen van 75%. Als er een andere optie is, raden we aan geen zonnepanelen in Emmen op het Noorden te plaatsen.

Waarom zonnepanelen in Emmen?

De gemeente Emmen is zeer uitgesproken over hun plannen om de stad te verduurzamen. Zoals u hier kunt lezen bij het Drentse Energieloket.

Het plan is om in 2050 volledig fossielvrij te zijn. Dit betekent dat er nog 0% Co2 uitgestoten mag worden. Hiernaast is het doel voor 2030 om 55 tot 60% van de Co2 uitstoot te reduceren.

De gemeente is hier niet alleen in, alle gemeentes volgen het nationale overheidsbeleid.

Naast dat iedereen vroeg of laat moet overstappen op zonnepanelen in Emmen. Is het ook nog eens zeer voordelig.

De maandelijkse energierekeningen zijn aanzienlijk hoger dan in het verleden. Door de onzekerheid in de markt kan de prijs plots weer flucturen. Maar met duurzame energie van zonnepanelen wekt u uw eigen stroom op.

Mochten de prijzen onverhoopt stijgen, dan hoeft u deze stroom niet meer in te kopen. U heeft immers uw eigen duurzame energie van uw zonnepanelen systeem. 

Waarom zonnepanelen
beste merk zwarte zonnepanelen

De beste merken bij één aanbieder

Bij ons bent u verzekerd van de beste merken. Het juiste merk en type zonnepaneel is belangrijk voor de levensduur en stroomopbrengst.

Wij maken enkel gebruik van de merken en types met de hoogste opbrengst en langste levensduur. Zodat u eindeloos kan genieten van gratis groene stroom en duurzame energie. 

Voorbeelden van onze merken:

 • JA Solar zonnepanelen
 • QCELLS zonnepanelen
 • SolarEdge zonnepanelen
 • Longisolar

Zonnepanelen plaatsen in één dag

In één dag plaatsen wij uw zonnepanelen in Emmen. Tijdens het vrijblijvende adviesgesprek inspecteert de adviseur uw woning.

Alle benodigde materialen en gereedschappen worden doorgegeven. Zodat de installatie zonder problemen verloopt.

Mocht uw dak bijvoorbeeld lastig te bereiken zijn, dan zijn wie hierop voorbereid. Na het plaatsen van de zonnepanelen en de omvormer werken we de bekabeling netjes weg.

We helpen bij de installatie van de app en leggen uit hoe het werkt. Zodat u op elk moment van de dag inzicht krijgt in de stroomopbrengst.

Wanneer alles is afgerond ruimen we alles nog even netjes op. Zodat u zorgeloos kunt genieten van zonne-energie in Emmen.

zonnepanelen plaatsen in Emmen
zonnepanelen in Emmen gemonitord met app

Zonnepanelen monitoren met de app

Onze zonnepanelen in Emmen worden geïnstalleerd met luxe omvormers die verbonden worden met het internet. De omvormer houdt bij hoeveel stroom er opgewekt wordt door de zonnepanelen. Maar vertaalt dit ook naar een online app voor uw smartphone, waarmee u precies kunt zien wat uw opbrengst is. Zowel Apple als Android.

De opbrengst kan per uur, dag, week, maand of jaar bekeken worden. Hiernaast is het ook mogelijk om de data met elkaar van periode op periode te vergelijken. Hierdoor weet u precies of het een goed jaar was of niet.

Tegelijkertijd kunnen we de omvormer aansluiten op ons systeem. Dan kunnen we op afstand monitoren of alles naar behoren functioneert. Als dit niet het geval is kunnen we op afstand bijsturen.

Kun je stroom terug leveren?

Ja, ook in Emmen kunt u het stroom van de zonnepanelen terug leveren met de salderingsregeling. De overheid heeft duidelijk gemaakt dat dit niet zal veranderen tot 2025. Dan zal er eventueel begonnen worden het afbouwen.

Alle stroom die u wel opwekt maar niet gebruikt wordt terug geleverd aan het stroomnetwerk. U zal een vergoeding ontvangen voor elke kWh die u levert. Hiermee kan u aanzienlijk besparen op de maandelijkse energierekening.

In de zomermaanden compenseren de diensten vaak de volledige kosten voor gas. Het loopt al snel in de tientallen euro’s per maand.

Maak optimaal gebruik van de salderingsregeling. Vraag een advies aan voor zonnepanelen in Emmen.

Stroom terug leveren in Emmen

Regio’s waar wij werkzaam zijn

Wij zijn werkzaam in alle gebieden, dorpen en steden in de provincie Groningen en Drenthe. Hieronder onze specifieke informatie pagina’s per gebied. Niet alle gebieden staan omschreven. 

VRIJBLIJVEND PROFESSIONEEL ADVIESGESPREK