Zonnepanelen Emmen

Laat zonnepanelen in Emmen installeren met een bewezen hoog rendement. Kies voor de regionale specialist van het Noorden, Zonnepanelen Noord.

We installeren kwalitatieve zonnepanelen in één dag bij uw huis of bedrijf. Dit gebeurt door onze gecertificeerde installateurs, die werken conform wet en regelgeving.

Met 1031 zonuren per jaar is de gemeente Emmen zeer geschikt voor zonne-energie.

Stap daarom over op duurzame energie en profiteer van de vele voordelen van zonnepanelen in Emmen. Verhoog bijvoorbeeld uw woningwaarde en energielabel.

Geniet hiernaast van de maandelijkse energiebesparing en kostenbesparing met groene energie. Die oploopt tot gemiddeld € 1200,- per jaar.

Vraag een geheel vrijblijvend adviesgesprek aan voor zonnepanelen Emmen.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Binnen 24 uur een professioneel advies op maat

Google-Beoordeling
4.8
Gebaseerd op 234 recensies
js_loader

Waarom zonnepanelen Emmen?

Bespaar geld in Emmen met zonne-energie

Zonnepanelen in Emmen leveren zoveel op dat u een besparing heeft van gemiddeld € 1200,- per jaar. De terugverdientijd ligt gemiddeld op 5 jaar. Neem contact op en ontvang een vrijblijvende offerte op maat voor zonnepanelen.

Emmen wekt eigen duurzame energie op

Door gebruik te maken van zonne-energie wekt u volledig uw eigen groene energie op. Hierdoor hoeft u geen dure grijze stroom in te kopen, geproduceerd met fossiele brandstoffen.

Verhoog energielabel en waarde van uw woning in Emmen

Door uw woning te verduurzamen met zonnepanelen stijgt het energielabel. Als de duurzaamheid van de woning toeneemt, stijgt de waarde. 

Geen BTW op zonnepanelen

Sinds 1 januari 2023 kunt u zonnepanelen in Emmen aanschaffen voor uw woning zonder BTW. Dit scheelt 21% op het totaalbedrag.

Zonnepanelen Emmen

De voordelen van Zonnepanelen Noord en onze hoogwaardige zonnepanelen

Zonnepanelen Noord is uw regionale specialist voor zonnepanelen in Emmen.

Voordelige prijzen

Koop de beste zonnepanelen in de markt voor een voordelige prijs. We werken uitsluitend met de beste zonnepanelen en materialen. Maar dan voor een betaalbare prijs. 

We regelen alles

Alles wordt van A tot Z voor u geregeld. We helpen zelfs bij de aanvraag van subsidies, zodat u zoveel mogelijk geld kunt besparen.

Betrouwbaar

We maken duidelijke afspraken en komen onze afspraken na. We leveren onze totaalservice voor een vaste prijs, zonder verassingen.

Totaalservice voor zonnepanelen in Emmen

Met onze totaalservice voor zonnepanelen in Emmen, regelen we alles van advies tot installatie. Het werk wordt uitgevoerd door ervaren en vakkundige specialisten.

De stappen:

 1. Vrijblijvend advies: u kunt kosteloos een adviesplan op maat aanvragen. We berekenen dan hoeveel geld u kunt besparen en nog veel meer.
 2. Aankoop: onze specialist kopen de zonnepanelen groot in. Hierdoor krijgen we inkoopvoordeel, dit voordeel geven we door aan de klant. Daarom leveren we de beste prijs voor kwaliteit. 
 3. Ontwerp: voor elke dakconstructie maken we een optimaal ontwerp, waarmee u zoveel mogelijk rendement behaald.
 4. Levering: de zonnepanelen, omvormer en benodigdheden leveren we op de dag van installatie. Dit gebeurt doorgaans in één dag.
 5. Installatie en montage: op dezelfde dag als de levering installeren onze monteurs de hoogwaardige zonnepanelen conform wet en regelgeving.
 6. Installatie app, uitleg en opruimen: natuurlijk ruimen we alles netjes op, leggen duidelijk uit hoe alles werkt en laten alles netjes achter.
Rijtjeswoning winstgevende zonnepanelen Emmen en werkbus

Erkend door de volgende openbare kwaliteitsregisters:

installq kwaliteitsregister zonnepanelen installateurs
sterkin erkende zonnepanelen monteur
qbis kwaliteitsregister
Techniek Nederland

Erkend zonnepanelen installateur Emmen

Zonnepanelen Noord is een erkend zonnepanelen installateur.

Onze zonnepanelen installateurs gaan in Emmen professioneel en vakbekwaam te werk. Stuk voor stuk hebben ze een interne opleiding genoten van het hoogste niveau. Zodat ze het installeren van zonnepanelen als geen ander kunnen.

Wij worden erkend door de volgende kwaliteitsregisters:

 • InstallQ
 • Sterkin DE ECHTE INSTALLATEUR
 • QBISnl
 • Techniek Nederland

Hiermee bent u gegarandeerd van behoud van de fabrieksgarantie op uw zonnepanelen in Emmen. Een foutieve installatie door een ongecertificeerd persoon, kan leiden tot verlies van garantie. Mocht er dan wat gebeuren in de toekomst, dan zijn de kosten voor u zelf. Dit wilt u vermijden.

Schuur met schuin dak zonnepanelen installatie Emmen
Luxe vrijstaande villa rendabele zonnepanelen Emmen

De beste merken bij één aanbieder

Als wij uw zonnepanelen plaatsen in Emmen bent u verzekerd van de beste merken. Het juiste merk en type zonnepaneel is belangrijk voor de levensduur en stroomopbrengst.

Wij maken enkel gebruik van de merken en types met de hoogste opbrengst en langste levensduur. Zodat u eindeloos kunt genieten van gratis groene stroom en duurzame energie.

Voorbeelden van onze merken:

 • JA Solar
 • QCELLS
 • SolarEdge
 • Longisolar

 

Zonnepanelen subsidies in Emmen

Er zijn een aantal zonnepanelen subsidies in Emmen waarvan u gebruik kunt maken.

 1. Duurzaamheidslening (zonnelening): dit was een initatief van de gemeente om voordelig te kunnen lenen en om te verduurzamen met zonnepanelen.
 2. Energiebespaarlening Drenthe: De provincie Drenthe helpt de inwoners met een rentekorting op leningen om te verduurzamen. Dit vervangt de duurzaamheidslening Emmen, ook wel zonnelening.
 3. Lokaal opgewekt Emmen: Zonneparken en zonne-akkers worden gedeeltelijk beschikbaar gesteld voor de inwoners van Emmen. Gezamenlijk kunnen dorpsgenoten meedoen om hun energierekening te verkleinen.

Neem ook eens een kijkje bij Emmen Geeft Energie. Hier vindt u verschillende lokale initiatieven.

Plat dak met groot zonne-energie systeem
Vrijstaand huis maatwerk zonnepanelen installatie Emmen

Levensduur en terugverdientijd van zonnepanelen in Emmen.

Met de kwaliteit van onze zonnepanelen en installatie kunt u zonnepanelen in Emmen al binnen 5 jaar terug verdienen. Dit is een uitzonderlijk resultaat, waarmee u tientallen jaren kunt genieten van gratis groene stroom. 

Standaard hebben de zonnepanelen 25 jaar vermogensgarantie. Maar onze zonnepanelen zijn degelijk en betrouwbaar waardoor ze tot wel 35 jaar mee gaan. Hoe langer de zonnepanelen mee gaan, des te langer u profiteert van gratis duurzame energie. 

In totaal zijn er in Emmen 21.154 koopwoningen geschikt voor zonnepanelen. Hiervan hebben 8.045 koopwoningen een zonnepanelen installatie. Dit houdt in dat slechts 38% van de Emmenaren met een koopwoning, genieten van de voordelen van zonne-energie. 

Ontdek hoeveel geld u kunt besparen met zonnepanelen in Emmen. Neem contact op en vraag een vrijblijvend advies op maat aan. 

Kosten van zonnepanelen in Emmen

De kosten van zonnepanelen in Emmen zijn afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren. Op basis van uw wensen selecteren onze regionale adviseurs de beste zonnepanelen systemen.

Wij leveren en vergelijken meer dan 25 verschillende merken. Hierbij focussen we op lage kosten en zoveel mogelijk stroomopbrengst voor u. Hierdoor besparen onze klanten gemiddeld zo’n €1000,- per jaar.

De kosten voor koop, levering, installatie en montage worden allemaal meegenomen in één vaste prijs. Geen onverwachte verassingen achteraf. De kosten variëren door:

 • Aantal zonnepanelen
 • Merk zonnepanelen en omvormer
 • Dakconstructie en benodigde montagemateriaal
 • Bereikbaarheid van het dak en meer

Wij leveren kwalitatieve zonnepanelen in Emmen voor de beste prijs.

Schuin dak kostenefficiente zonnepanelen Emmen

Is mijn dak in Emmen geschikt voor zonnepanelen?

Of uw dak in Emmen geschikt is voor zonnepanelen is afhankelijk van een aantal factoren. De belangrijkste factoren zijn de richting van uw dak en de hellingsgraad van de zonnepanelen. Hieronder leggen we per richting uit hoe hoog de opbrengst zal zijn. Daarnaast moet er voldoende ruimte zijn om de zonnepanelen te plaatsen en kan de opbrengst verminderen door schaduwval. Per jaar zijn er voldoende zonne-uren in Emmen om een goed rendement te behalen op zonnepanelen.

Hellingsgraad / richting Noordwest Noord Noordoost Oost Zuidoost Zuid Zuidwest West
15° 75 75 75 85 90 95 90 85
30° 65 60 65 80 95 100* 95 80
45° 55 45 55 75 90 100* 95 75
60° 50 35 45 70 85 95 90 70
75° 40 30 40 60 75 85 80 60
90° 35 20 35 50 65 70 70 55

 

In de tabel wordt de maximale stroomopbrengst van een zonnepaneel berekend in procenten. Op basis van de hellingsgraad en de richting van uw dak (windstreek) wordt de maximale stroomopbrengst bepaald. 

"

Zuiden

Met zonnepanelen op het Zuiden behaal je in Emmen een maximale stroomopbrengst van 100%. Dan moet de hellingshoek tussen de 30 en 45 graden liggen. Op het Zuidwesten of Zuidoosten behaal je 95% met een 30 graden helling.

$

Oosten

Op het Oosten kun je een maximale stroompbrengst behalen van 85%. Dan dien je de zonnepanelen in Emmen, met een hellingsgraad van 15 te plaatsen. Naarmate de hellingsgraad toeneemt, daalt de totale opbrengst.

#

Westen

De maximale stroomopbrengst van het Westen is gelijk aan het Oosten. Vaak worden de panelen ook half op het Oosten en half op het Westen gelegd. Naast de richting Zuid, Zuidwest, of Zuidoost is het Westen en Oosten de beste keuze.

!

Noorden

In het Noorden, Noordwest en Noordoost kunt u met een hellingsgraad van 15 een maximale stroomopbrengst behalen van 75%. Als er een andere optie is, raden we aan geen zonnepanelen in Emmen op het Noorden te plaatsen.

Zonnepanelen plaatsen in één dag

In één dag plaatsen wij uw zonnepanelen in Emmen. Tijdens het vrijblijvende adviesgesprek inspecteert de adviseur uw woning.

Alle benodigde materialen en gereedschappen worden doorgegeven. Zodat de installatie zonder problemen verloopt.

Mocht uw dak bijvoorbeeld lastig te bereiken zijn, dan zijn we hierop voorbereid. Na het plaatsen van de zonnepanelen en de omvormer werken we de bekabeling netjes weg.

Hiernaast helpen we bij de installatie van de app en leggen uit hoe het werkt. Zodat u op elk moment van de dag inzicht krijgt in de stroomopbrengst.

Wanneer alles is afgerond ruimen we alles nog netjes op. Zodat u zorgeloos kunt genieten van zonne-energie in Emmen.

Plat dak met Oost West zonnepanelen Emmen
6 zonnepanelen in Emmen op schuin dak

Zonnepanelen in Emmen monitoren met de app

Onze zonnepanelen in Emmen worden geplaatst met luxe omvormers die verbonden worden met het internet. De omvormer houdt bij hoeveel stroom er opgewekt wordt door de zonnepanelen. Maar vertaalt dit ook naar een online app voor uw smartphone, waarmee u precies kunt zien wat uw opbrengst is. Zowel op Apple als Android.

De opbrengst kan per uur, dag, week, maand of jaar bekeken worden. Hiernaast is het ook mogelijk om de data met elkaar van periode op periode te vergelijken. Hierdoor weet u precies of het een goed jaar was of niet.

Tegelijkertijd kunnen we de omvormer aansluiten op ons systeem. Dan kunnen we op afstand monitoren of alles naar behoren functioneert. Als dit niet het geval is sturen we bij.

Kunt u stroom terug leveren in Emmen?

Ja, ook in Emmen kunt u het stroom van de zonnepanelen terug leveren met de salderingsregeling. De overheid heeft duidelijk gemaakt dat dit niet zal veranderen tot 2025. Dan zal er eventueel begonnen worden met het afbouwen.

Alle stroom die u wel opwekt maar niet gebruikt, wordt teruggeleverd aan het stroomnetwerk. U zal een vergoeding ontvangen voor elke kWh die u levert. Hiermee kan u aanzienlijk besparen op de maandelijkse energierekening of zelfs verdienen.

Maak optimaal gebruik van de salderingsregeling. Vraag een advies aan voor zonnepanelen Emmen.

Bijwoning met duurzaam energie systeem
Henk Reder

Henk Reder, oprichter van Zonnepanelen Noord

Eigenaar

Mijn naam is Henk Reder, oprichter en mede-eigenaar van Zonnepanelen Noord. Samen met onze adviseurs, installateurs en monteurs help ik de inwoners van het Noorden om kwalitatief te verduurzamen.

Bij Zonnepanelen Noord leveren we kwaliteit met een bewezen hoog rendement, voor een betaalbare prijs. Ervaar het zelf en plan een vrijblijvend adviesgesprek in.

Regio’s waar wij werkzaam zijn

Wij zijn werkzaam in alle gebieden, dorpen en steden in de provincie Groningen en Drenthe. Hieronder onze specifieke informatie pagina’s per gebied. Niet alle gebieden staan omschreven. 

VRIJBLIJVEND PROFESSIONEEL ADVIESGESPREK