Zonnepanelen Friesland

Maak gebruik van onze totaalservice voor zonnepanelen in Friesland. Wij regelen de aankoop, ontwerp, levering en installatie van hoogwaardige zonnepanelen systemen.

De installatie wordt uitgevoerd door onze gecertificeerde installateurs, zodat u gegarandeerd bent van kwaliteit met een lange levensduur.

Wij plaatsen zonnepanelen in Friesland voor de beste prijs, voor kwaliteit. Vraag vrijblijvend advies aan!

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Binnen 24 uur een professioneel advies op maat

Google-Beoordeling
4.8
Gebaseerd op 235 recensies
js_loader
Z

Hulp bij subsidies

Wij brengen alle beschikbare lokale en landelijke subsidies in kaart en helpen bij de aanvraag.

Z

Professionele installatie

Onze eigen vakkundige en gecertificeerde installateurs voorzien u van een professionele installatie.

Adviesplan zonnepanelen Friesland

Voordat u zonnepanelen in Friesland aanschaft, wilt u natuurlijk eerst weten hoeveel geld het bespaart. Met ons vrijblijvend adviesplan wordt alles duidelijk.

Het adviesplan bevat vele belangrijke inzichten waaronder:

 • Besparing per jaar en levensloop
 • Terugverdientijd en levensduur
 • Stroomopbrengst en milieubesparing
 • Alle beschikbare subsidies
 • Benodigde investering etc

Door middel van onze “gratis dakscan” kunnen we op afstand accuraat uitrekenen hoeveel stroom u gaat opwekken. Dit rekenen wij door voor een accurate opbrengst en besparing.

Hiernaast komen we langs op locatie om alles met u door te nemen. We nemen de tijd, zodat alles duidelijk wordt. Kies ons als uw partner voor Zonnepanelen Friesland.

zonnepanelen Friesland

Erkend door de volgende openbare kwaliteitsregisters:

installq
sterkin erkende zonnepanelen installateur
qbis kwaliteitsregister
Techniek Nederland

Professionele installatie van zonnepanelen in Friesland

Laat uw zonnepanelen in Friesland installeren door een vakkundige installateur, zodat u de garantie behoudt.

Onze installateurs hebben een uitgebreide interne opleiding gehad. Ze werken conform de wettelijke voorschriften, strengste kwaliteitsnormen en zorgen voor een perfecte afwerking. Hierbij vindt een langdurige toetsing plaats, voordat we onze installateurs op pad sturen.

Zonnepanelen Noord is een erkend zonnepanelen installateur. Erkend door verschillende kwaliteitsregisters waaronder:

 1. Techniek Nederland
 2. Sterkin
 3. QBIS
 4. InstallQ

Onze werkzaamheden worden regelmatig geïnspecteerd om de kwaliteit te garanderen. Als er in de toekomst problemen optreden, zijn wij snel ter plaatse om het voor u op te lossen.

professionele installatie van zonnepanelen in Friesland

Terugverdientijd en levensduur

Als u investeert in zonne-energie in Friesland, wilt u een zo laag mogelijke terugverdientijd en een zo hoog mogelijke levensduur.

Wij leveren zonnepanelen met een levensduur van 25 jaar. Dit is de hoogst mogelijke levensduur die u va zonnepanelen kunt verwachten. De gemiddelde terugverdientijd ligt op 5 jaar. Hierdoor kunt u binnen 5 jaar de volledige investering terugverdienen. U kunt dus 20 jaar genieten van gratis groene stroom. Zowel goed voor de portemonnee als het milieu.

Overweegt u zonnepanelen in Friesland? Laat dan de precieze terugverdientijd en levensduur berekenen.

Terugverdientijd en levensduur

Subsidies voor zonnepanelen in Friesland

Niemand betaalt graag teveel. Maak gebruik van subsidies om de investering voor uw zonnepanelen te verminderen. Onze adviseurs brengen alle subsidies in kaart en helpen bij de aanvraag.

Subsidies zonnepanelen Friesland:

 • 0% BTW op zonnepanelen: sinds 1 januari 2023 zijn zowel particulieren als bedrijven vrijgesteld van het betalen van BTW over zonnepanelen, installatie en direct gerelateerde werkzaamheden. Hierdoor zijn de totale kosten voor de aanschaf met 21% gedaald. Voorheen moest u dit bedrag eerst voorschieten en kreeg u het later terug van de overheid. Tegenwoordig zit de korting standaard verrekend in de prijs en hoeft u hiervoor geen actie meer te ondernemen.
 • Energiebespaarlening Fryslan: Hiermee ontvangt u 0,5% rente korting op een lening voor zonnepanelen. Dit is handig wanneer u niet genoeg spaargeld heeft.
 • Fûns Skjinne Fryske Enerzjy: Subsidie voor grootschalige projecten voor duurzame energieproductie.
subsidies voor zonnepanelen in Friesland

Waarom zonnepanelen?

De prijzen van elektriciteit zijn de laatste tijd ontzettend hard toegenomen. Hierdoor betaalt u steeds meer voor uw maandelijkse energierekening.

Het is niet duidelijk of de stroomprijzen in de toekomst zullen dalen of dat het juist nog verder stijgt.

Door zelf groene stroom op te wekken met zonne-energie wordt u onafhankelijk. De onzekerheid van stijgende stroomprijzen zijn niet meer op u van toepassing.

Als u teveel stroom opwekt zult u zelfs een hoger bedrag ontvangen voor de stroom die u terug levert aan het stroomnet. Heeft u een hoge stroomrekening in Friesland? Zonnepanelen bieden een oplossing. 

waarom zonnepanelen

Wat kosten zonnepanelen?

De kosten voor zonnepanelen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Daarom is het lastig om hier een algemeen beeld van te geven. Op basis van uw persoonlijk wensen zullen onze regionale adviseurs de kosten in kaart brengen.

U ontvangt van ons één vaste prijs voor aankoop, levering en installatie. Hierin nemen we alle kosten mee, zodat u niet te maken krijgt met onverwachte verassingen.

Tegelijkertijd kiezen we het merk en type zonnepanelen dat het beste past bij uw woning of bedrijfspand. 

wat kosten zonnepanelen

Afterservice zonnepanelen in Friesland

Als u de zonnepanelen in Friesland door ons laat installeren, kunt u een complete afterservice verwachten. Wij gaan voor totale tevredenheid en gaan pas weg als u tevreden bent.

Na de installatie zorgen wij ervoor dat de bekabeling netjes is weggewerkt. Hiernaast meten we de zonnepanelen door om te controleren of de stroomopbrengst naar wens is.

Wanneer dit is afgerond installeren we de app die communiceert met de omvormer. Hierdoor krijgt u via uw smartphone inzicht in het stroomverbruik en de stroomopbrengst. We nemen de tijd om uit te leggen hoe de app werkt. Mocht er in de toekomst een storing optreden dan weet u deze te herkennen.

Uiteraard ruimen we voor vertrek alles netjes op.

afterservice zonnepanelen in Friesland

Zijn zonnepanelen altijd mogelijk in Friesland?

Niet elke woning is geschikt voor zonne-energie. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor zonnepanelen in Friesland? Dan brengen onze regionale specialisten vrijblijvend de mogelijkheden voor u in kaart.

De geschiktheid van uw dak is afhankelijk van:

 • De helling ten opzichte van de zon.
 • De ligging op noord, oost, zuid of west.
 • Obstructies rondom de woning die schaduw vormen.

In totaal leveren wij meer dan 25 verschillende merken zonnepanelen. Zodat we altijd de beste oplossing klaar hebben voor uw persoonlijke situatie.

Echt maatwerk met een optimale stroomopbrengst. Kies ons als uw regionale specialist voor Zonnepanelen Friesland.

  zonnepanelen mogelijkheden in Friesland

  De beste merken voor zonnepanelen in Friesland

  Wij leveren en installeren enkel de beste merken voor zonnepanelen in Friesland. Het juiste merk en type zonnepaneel is bepalend voor een zo hoog mogelijke stroomopbrengst.

  De opbrengst en levensduur van de panelen zijn in ons besluit doorslaggevend.

  Wij leveren onder andere de volgende kwaliteitsmerken:

  • JA Solar
  • QCELLS
  • SolarEdge
  • Longi Solar en meer.
  beste merken zonnepanelen in Friesland

  Werking van zonnepanelen?

  Wij zorgen ervoor dat uw zonnepanelen in Friesland optimaal werken. Mocht er in de toekomst een storing optreden, dan staan wij klaar om het op te lossen.

  Werking:

  1. Zonnepanelen bevatten zonnecellen die zonlicht omzetten in energie.
  2. De omvormer zet de energie om in bruikbare elektriciteit.
  3. Een koppeling met de meterkast zorgt ervoor dat u het stroom direct kunt gebruiken.
  4. Het overtollige stroom wordt terug geleverd aan het stroomnet, hiervoor krijgt u een vergoeding.

  Het is belangrijk om uw zonnepanelen goed schoon te houden. Hierdoor kunnen de zonnecellen extra zonlicht omzetten in energie.

  U kunt dit eenvoudig met een tuinslang afspoelen. Kunt u er zelf niet bij? Dan kunt u gebruik maken van onze service voor onderhoud.

  Lees meer over de werking van zonnepanelen.

  werking van zonnepanelen

  Plaatsing van zonnepanelen

  Wij hebben alle benodigdheden in huis voor het plaatsen van zonnepanelen in Friesland. Ons team van installateurs is getraind om u mee te nemen in het proces. Transparant zullen wij op de hoogte houden van de verschillende stappen van de plaatsing.

  Het maakt niet uit of uw zonnepanelen op een plat dak of een schuin dak geïnstalleerd moeten worden. Wij hebben alle benodigdheden in huis om de zonnepanelen veilig te kunnen installeren.

  Ook wanneer een dak lastig te bereiken is zijn wij in staat om uw panelen te plaatsen. Uiteraard doen we vooraf wel een inspectie, zodat de verwachting gelijk is aan het resultaat.

  plaatsing van zonnepanelen

  Zonnepanelen kopen in Friesland

  Zonnepanelen Noord is een grote organisatie die al jaren meegaat. Hierdoor kopen wij de zonnepanelen, omvormers en bijbehorende onderdelen vroegtijdig en groot in. Door onze grote voorraden zijn wij in staat om flexibel te werk te gaan en snel te leveren.

  Het komt vaak voor dat onze concurrenten bepaalde onderdelen niet kunnen krijgen. Hierdoor worden er wel beloftes gedaan, maar kunnen deze niet nagekomen worden. Dit probleem zult u bij ons niet hebben.

  Wij zorgen ervoor dat onze voorraad altijd gevuld is, zodat we duidelijke afspraken kunnen maken die wij nakomen. Ga voor zekerheid, vraag bij ons een scherp geprijsde zonnepanelen offerte aan voor zonnepanelen Friesland.

  zonnepanelen kopen in Friesland
  Henk Reder

  Henk Reder, oprichter van Zonnepanelen Noord

  Eigenaar

  Mijn naam is Henk Reder, oprichter en mede-eigenaar van Zonnepanelen Noord. Samen met onze adviseurs, installateurs en monteurs help ik de inwoners van het Noorden om kwalitatief te verduurzamen.

  Bij Zonnepanelen Noord leveren we kwaliteit met een bewezen hoog rendement, voor een betaalbare prijs. Ervaar het zelf en plan een vrijblijvend adviesgesprek in.

  VRIJBLIJVEND PROFESSIONEEL ADVIESGESPREK