Zonnepanelen Veendam

Zonnepanelen in Veendam, geïnstalleerd door Zonnepanelen Noord, uw erkend zonnepanelen installateur.

We voorzien in het advies, ontwerp, levering, installatie en montage. Vraag een vrijblijvend advies op maat aan voor zonnepanelen Veendam.

Ook verdienen met zonnepanelen?

  Verdien gemiddeld €1200,- per jaar
  Investering in 3-5 jaar terugverdiend
  Draag bij aan groene toekomst

Ontvang gratis advies en offerte

Binnen 10 seconden geregeld!

Zonnepanelen Veendam advies

Wij snappen als geen ander dat het veel werk is om alles omtrent zonnepanelen uit te zoeken. Daarom informeren onze experts u vrijblijvend over de mogelijkheden voor zonnepanelen Veendam.

Door middel van een dakscan kunnen wij op afstand een goede inschatting maken van de potentiële opbrengst. Wanneer dit tegenvalt communiceren wij dit duidelijk.

In ons zonnepanelen advies in Veendam kijken we naar de geschiktheid van uw dak. Hiernaast kijken we naar schaduwval wat ontstaat door obstakels. 

het adviesrapport bestaat uit:

 • Terugverdientijd en levensduur
 • Stroomopbrengst per jaar een looptijd
 • Jaarlijkse besparing in euro’s
 • Aantal panelen en vermogen per paneel
 • Milieubesparing in CO2 en aantal bomen
 • Alle subsidies die u aan kunt vragen
 • Benodigde investering

Kunnen zonnepanelen in Veendam voor u uit? In het adviesrapport komt duidelijk naar voren of dit het geval is. 

zonnepanelen veendam

Totaalservice voor zonnepanelen in Veendam

Met onze zonnepanelen totaalservice in Veendam worden alle benodigde werkzaamheden uitgevoerd onder één dak.

Met een groot team van echte vakspecialisten, waaronder adviseurs, installateurs en monteurs, ontzorgen we u volledig.

Onze totaalservice in Veendam:

 1. Adviesgesprek op maat (geheel kosteloos en vrijblijvend)
 2. Aankoop van zonnepanelen
 3. Ontwerp voor optimale stroomopbrengst
 4. Levering op locatie
 5. Installatie en montage van zonnepanelen en omvormer
 6. App installeren om stroomopbrengst te monitoren
 7. Duidelijke uitleg hoe alles werkt en alles wordt opgeruimd.

We leveren onze totaalservice voor een vaste prijs die we vooraf overeenkomen. Zonnepanelen Noord staat voor een kwalitatieve zonnestroom installatie met een hoog rendement.

We leveren de beste prijs voor kwaliteit. Hiermee kunt u zonder zorgen de overstap maken naar zonnepanelen in Veendam en profiteren van de voordelen van zonne-energie.

zonnepanelen in veendam

Zonnepanelen in Veendam laten plaatsen op een woning met aardbevingsschade

Wilt u zonnepanelen in Veendam laten plaatsen en heeft uw woning minimaal €1000,- aardbevingsschade? Dan kunt u gebruik van de subsidie waardevermeerdering. Als eigenaar van een woning ontvangt u dan maximaal €4000,- subsidie om uw woning verder te verduurzamen. Hiermee kunt u investeren in zonne-energie. 

Als woningeigenaar in Veendam kunt u deze subsidie eenmaal aanvragen voor uw woning. Heeft u een nieuwe woning gekocht en ontstaat er nieuwe schade? Dan kunt u de subsidie als nieuwe eigenaar nogmaals aanvragen.

De subsidie waardevermeerdering wordt verleend door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).

Onze specialisten kennen alle procedures om de subsidie aan te vragen bij SNN. We bieden dan ook de juiste hulp en ondersteuning aan onze klanten en nemen het werk uit handen.

Vraag een advies op maat aan voor zonnepanelen Veendam. Dan kijken we of u recht heeft op een subsidie voor aardbevingsschade.

Zonnepanelen in Veendam op schuin dak met subsidie waardevermeerdering na aardbevingsschade

Terugverdientijd en levensduur

Met een zonne-energie systeem van Zonnepanelen Noord bent u gegarandeerd van een lage terugverdientijd en lange levensduur. Dit komt omdat we uitsluitend zonnepanelen in Veendam plaatsen met een hoog vermogen tot 450 Wp.

Met zonnepanelen met een maximale stroomopbrengst tot 450 kWh per jaar maakt u een goed rendement. De terugverdientijd van zonnepanelen ligt gemiddeld op 5 jaar.

Tegelijkertijd leveren we zonnepanelen van gerenommeerde merken met een standaard opbrengstgarantie van 25 jaar. De levensduur conform garantie, ligt dan ook op 25 jaar. Maar met het juiste onderhoud kunnen uw zonnepanelen ook 35 jaar meegaan.

Als uw dak geschikt is, kunt u de zonnepanelen dus al in 5 jaar terugverdienen. De zonnepanelen gaan 25 jaar mee, waardoor u 20 jaar lang kunt genieten van gratis groene stroom.

Met zonnepanelen in Veendam wordt u zelfvoorzienend. Hiermee bespaart u aanzienlijk op de energierekening.

Zonnepanelen met lage terugverdientijd

Zonnepanelen Veendam kosten

Voordat u de kracht van de zon kunt omzetten in bruikbare groene stroom, moet u investeren in zonne-energie. De kosten van zonnepanelen in Veendam zijn afhankelijk van een aantal factoren:

 • Welke merk en type zonnepanelen?
 • Heeft u één omvormer nodig of meerdere micro-omvormers?
 • Wat is het benodigde aantal zonnepanelen?
 • Welke vermogen in Wattpiek moeten de zonnepanelen hebben?
 • Heeft u een montage systeem nodig voor een schuin of plat dak?

We hebben als zonnepanelen bedrijf al veel systemen in Veendam geplaatst. De woningen zijn over het algemeen geschikt voor het opwekken van eigen zonne-energie, maar dit moet per woning bekeken worden.

Om u een duidelijk inzicht te geven van de kosten hebben we meer informatie nodig. Dit vragen we op in ons advies. Vervolgens ontvangt u een betaalbare zonnepanelen offerte op maat.

Zonnepanelen Veendam kosten

Is het dak van mijn woning of bedrijfspand in Veendam geschikt voor zonnepanelen?

Hieronder vindt u een tabel waarmee u de maximale stroomopbrengst voor uw dak in Veendam kunt berekenen. Hiermee kunt u berekenen of uw dak geschikt is om voldoende zon om te zetten in bruikbare groene stroom.

Hellingsgraad / richting Noordwest Noord Noordoost Oost Zuidoost Zuid Zuidwest West
15° 75 75 75 85 90 95 90 85
30° 65 60 65 80 95 100* 95 80
45° 55 45 55 75 90 100* 95 75
60° 50 35 45 70 85 95 90 70
75° 40 30 40 60 75 85 80 60
90° 35 20 35 50 65 70 70 55

 

Tabel met maximale stroomopbrengst van zonnepanelen in percentages, berekend op basis van de hellingsgraad van het dak en de richting waarin de panelen geplaatst worden. 

Samen bouwen we aan een duurzamer en groener Veendam

De plannen voor duurzaamheid staan netjes vermeld op de website van de gemeente Veendam. Hier zien we duidelijk dat de gemeente als doel heeft om in 2050 CO2 neutraal te zijn. De overgang van woningen naar duurzame energie met zonnepanelen, speelt hierin een belangrijke rol. 

Door zonnepanelen in Veendam te laten installeren draagt u bij een duurzamere en groenere gemeente. Als u gebruik maakt van duurzame groene stroom stoot u aanzienlijk minder CO2 uit, dan bij grijze stroom op fossiele brandstoffen.

Door te investeren in duurzame energie bespaart u dus niet alleen een hoop geld. Maar verkleint u ook uw CO2 footprint. 

Woning in Veendam verduurzamen met zonne-energie systeem

Uw lokale specialist in zonne-energie

Veendam ligt slechts 25 minuten rijden verwijderd van onze vestiging voor zonnepanelen in groningen. Hierdoor zijn we zo op locatie voor advies, installatie en onderhoud.

De investering in duurzame energie doe je voor de lange termijn. Als lokale specialist in zonne-energie zijn we snel ter plaatste voor onderhoud en eventuele reparaties in de toekomst. Zodat de stroomopbrengst van uw zonnepanelen systeem optimaal blijft. 

Naast Veendam leveren we onze diensten ook in de nabij gelegen dorpen:

Kies Zonnepanelen Noord als uw regionale specialist in zonnepanelen voor Veendam en omstreken. 

 

 

Zonnepanelen Noord regionale specialist in zonne-energie

Gecertificeerd zonnepanelen installateur Veendam

Wanneer u zonnepanelen in Veendam laat installeren is het van belang dat dit gebeurt door erkende monteurs en installateurs. Hiermee zorgt u ervoor dat er garantie zit op de installatie, dit is wel zo handig wanneer er een keer wat fout gaat.

Het zou u maar gebeuren dat er tijdens de installatie een fout gemaakt wordt en er geen garantie is. Precies om deze reden werken wij uitsluitend met onze eigen gecertificeerde installateurs.

We zijn een erkend zonnepanelen installateur in Veendam en worden vermeld door meerdere kwaliteitsregisters:

 • Techniek Nederland
 • InstallQ
 • Sterkin
 • QbissNL

Al onze monteurs genieten een interne opleiding waarin we de monteurs leren om conform de voorschriften, wetten en regelgeving te werken. Hiermee bent u verzekerd van zekerheid.

Installatie in veendam van zonnepanelen

Subsidies voor zonnepanelen in Veendam

U wilt wel investeren in zonnepanelen, maar u wilt niet teveel betalen. Daarom is het belangrijk om optimaal te profiteren van de subsidiemogelijkheden in Veendam.

De eerste 21% van de kosten op aanschaf en installatie van zonnepanelen kunt u besparen. Sinds 1 januari 2023 wordt er namelijk een 0% BTW tarief gehanteerd.

Normaliter is dit alleen voor bedrijven, maar een huis met zonnepanelen wordt gezien als een kleine energiecentrale. Hierdoor wordt een particulier gezien als een klein bedrijf voor de overheid.

Hiernaast kunt u een voorlichting bijwonen, waar u vrijblijvend informatie ontvangt over de mogelijkheden van pv panelen voor uw woning of nieuwbouwproject.

Geen zin of tijd om een voorlichting bij te wonen? Laat u dan informeren door één van onze regionale experts over de mogelijkheden voor zonnepanelen Veendam.

subsidie op zonnepanelen in veendam

Veelgestelde vragen

 

Kan ik in Veendam stroom terugleveren? 

Ja, u kunt stroom terugleveren aan het stroomnet. De vergoeding die u hiervoor krijgt is afhankelijk van de energieleverancier. Kijk daarom goed welke energieleverancier voor u de beste voorwaarden biedt. 

 

Kan ik voordeel halen uit de salderingsregeling? 

Met zonnepanelen in Veendam kunt u tot 2025 volledig gebruik maken van de salderingsregeling. Dit betekent dat uw totale stroomverbruik in kWh afgestreept wordt tegenover het totale aantal kWh’s wat u heeft teruggeleverd. Omdat het stroom opgewekt met zonnepanelen niet altijd direct gebruikt kan worden, wordt het eerst teruggeleverd aan het stroomnet. Als u de stroom dan weer nodig heeft kunt u het kosteloos opnemen. De salderingsregeling wordt tussen 2025 en 2031 volledig afgebouwd. Dan wordt het voordeliger om uw stroom op te slaan in een thuisaccu. 

 

Heeft Veendam voldoende zonuren voor zonnepanelen? 

In totaal kent Veendam gemiddeld zo’n 1020 zonuren per jaar. Omdat wij hier al veel verschillende zonnestroom systemen hebben geplaatst, kunnen we u vertellen dat dit ruim voldoende is voor een goed rendement. 

 

Waarom zou ik nu zonnepanelen in Veendam installeren?

Door zonnepanelen aan te schaffen bespaart u gemiddeld €1200,- per jaar. Hiernaast wordt u woning duurzamer waardoor u minder CO2 uitstoot en bijdraagt aan een groenere toekomst. Maar er zijn nog meer voordelen. Het energielabel van uw woning stijgt, uw maandelijkse lasten dalen en de waarde van uw woning neemt toe. Vraag vrijblijvend advies op maat aan voor zonnepanelen Veendam. 

Henk Reder

Henk Reder, oprichter van Zonnepanelen Noord

Eigenaar

Mijn naam is Henk Reder, oprichter en mede-eigenaar van Zonnepanelen Noord. Samen met onze adviseurs, installateurs en monteurs help ik de inwoners van het Noorden om kwalitatief te verduurzamen.

Bij Zonnepanelen Noord leveren we kwaliteit met een bewezen hoog rendement, voor een betaalbare prijs. Ervaar het zelf en plan een vrijblijvend adviesgesprek in.

Regio’s waar wij werkzaam zijn

Wij zijn werkzaam in alle gebieden, dorpen en steden in de provincie Groningen en Drenthe. Hieronder onze specifieke informatie pagina’s per gebied. Niet alle gebieden staan omschreven.

VRIJBLIJVEND PROFESSIONEEL ADVIESGESPREK