Zonnepanelen

Wij snappen als geen ander dat de informatie omtrent zonnepanelen overweldigend kan zijn. Precies om deze reden leggen wij u hier alle belangrijke informatie omtrent zonnepanelen uit. Zodat u een gedegen en weloverwogen besluit kan nemen. 

Wat zijn zonnepanelen en hoe werken ze?

Zonnepanelen zetten energie van de zon om in elektriciteit. Ze bestaan uit meerdere met elkaar verbonden cellen, waartussen elektrische spanning ontstaat zodra er zonlicht op schijnt. Die elektrische spanning wordt opgevangen en omgezet in bruikbare elektriciteit. Dat gebeurt door een omvormer, die de ontstane gelijkspanning stroom van uw zonnepanelen omzet in wisselstroom van 230 volt, wat u nodig heeft voor uw apparaten.

Omdat we in Nederland te maken hebben met een klimaat waarbij de zon niet dagelijks schijnt is het verstandig een zonnepanelen systeem te gebruiken dat aan uw vaste elektriciteitsnet gekoppeld is. Daarmee heeft u altijd een back-up voor stroom in de vorm van uw energieleverancier. Schijnt de zon continue en wordt er daardoor meer energie geleverd dan nodig is voor eigen gebruik? Dan heeft u een energie overschot.

Deze energie kunt u niet opslaan. Wel wordt het teveel aan energie terug geleverd aan het netwerk van uw energiemaatschappij. Die terug geleverde energie kunt u op uw rekening aftrekken van uw verbruik, maar de hoeveelheid energie die u terug levert kan beter niet meer zijn dan de hoeveelheid afgenomen stroom. Als u meer terug levert dan u verbruikt krijgt u namelijk een vergoeding voor die energie die lager is dan de kosten voor het opwekken van de zonne-energie. Daardoor bespaart u minder. Het is daarom belangrijk een passend advies te krijgen: welke zonnepanelen passen bij uw verbruik?

Vrijblijvend adviesgesprek?

Kies uw regio:

Zonnepanelen Groningen

Zonnepanelen Drenthe

Zonnepanelen Friesland

 

Meer informatie

 • BTW Terruggave
 • Zonnepanelen advies
 • Subsidies
 • Onderhoud
 • Voor & Nadelen
 • Zonnepanelen installatie
 • Opbrengst
 • Kosten
 • Zakelijk
 • Levensduur
 • Inclusief omvormer
 • Soorten panelen

 

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen?

Woont u in Drenthe, Groningen of Friesland en wilt u exact weten wat de mogelijkheden zijn op het gebied van zonnepanelen in uw persoonlijke situatie? Wij komen geheel vrijblijvend langs op locatie voor een professionele dakscan en een passend advies. Natuurlijk krijgt u dan alles te horen over mogelijke energiebesparing en de vele financiële voordelen.

De verschillende soorten zonnepanelen

Als u kiest voor zonnepanelen doet u een investering waar u vele jaren plezier van zult hebben. Juist daarom is het van belang zonnepanelen te kiezen die passen bij uw persoonlijke situatie. Om een goede keuze te maken moet voornamelijk gelet worden op uw dakconstructie, uw verbruik en de gewenste besparing. Daarnaast wil het oog natuurlijk ook wat. Er zijn verschillende soorten uitvoeringen in zonnepanelen en daarom kan ook uw persoonlijke voorkeur een grote rol spelen bij uw keuze.

Grofweg zijn er twee verschillende soorten zonnepanelen: blauwe polykristallijne zonnepanelen en zwarte monokristallijne zonnepanelen. Beide zonnepanelen leveren uiteraard energie zodra de zon er op schijnt. Hoeveel energie er wordt omgezet in bruikbare elektriciteit wordt bepaald door de mate van efficiëntie van de cellen in het paneel. Een zwart zonnepaneel met monokristallijne cellen is duurder in productie maar levert door de efficiënte cellen net iets meer energie.

De blauwe polykristallijne zonnepanelen zijn weer iets voordeliger in productie maar wel net iets minder efficiënt bij invallend zonlicht. Op bewolkte dagen leveren polykristallijnen zonnepanelen echter wel weer net iets meer energie. Daarom is de keuze voor een zonnepaneel vaak toch een kwestie van smaak.