Waarom is Zonnepanelen Noord niet aangesloten bij SGZE?

Zonnepanelen Noord is niet aangesloten bij de Stichting Garantiefonds ZonneEnergie (SGZE), omdat het lidmaatschap hoge kosten met zich meebrengt, terwijl dit geen extra voordelen oplevert voor onze klanten.

Gemiddeld moeten we als bedrijf €200 per installatie afdragen om het lidmaatschap te mogen behouden. Daarentegen biedt het SGZE dus helemaal geen extra voordelen voor onze klanten, omdat we de voordelen zelf al aanbieden aan onze klanten.

Onze prijs voor levering zal dus toenemen, terwijl u als klant niet geniet van extra voordelen. Hieronder leggen we in detail uit, waarom een lidmaatschap van het SGZE geen extra waarde biedt voor onze klanten.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Binnen 24 uur een professioneel advies op maat

Google-Beoordeling
4.8
Gebaseerd op 235 recensies
js_loader

Aanbetalingsgarantie met SGZE

Als u uw zonnepanelen laat installeren door een zonnepanelen installateur die aangesloten is bij SGZE, kunt u gebruik maken van een aanbetalingsgarantie. Maar ook aan de aanbetalingsgarantie zitten duidelijke haken en ogen. Zo biedt het garantiefonds zekerheid als de zonnepanelen installateur voor plaatsing failliet gaat. U ontvangt dan een vergoeding die gelijk is aan 30% van de aanbetaling. Het bedrag dat u vergoed krijgt is maximaal €3000.

Echter vragen we bij Zonnepanelen Noord onze klanten helemaal niet om een aanbetaling te doen. De factuur van onze zonnepanelen installaties hoeft pas voldaan te worden na levering en installatie, wanneer alles naar behoren functioneert. Dit maakt de aanbetalingsgarantie overbodig, aangezien wij geen aanbetaling vereisen.

 

Fabrieksgarantie met SGZE

Naast de aanbetalingsgarantie biedt SGZE ook de garantie dat u gebruik kunt maken van fabrieksgarantie. Dit is opmerkelijk, want de fabrikanten van zonnepanelen, omvormer(s) en installatiematerialen bieden de fabrieksgarantie standaard op hun producten.

Bij Zonnepanelen Noord worden uw zonnepanelen geïnstalleerd door een erkend installateur, die beschikt over alle nodige kennis en certificaten. Hiermee behoudt u standaard de fabrieksgarantie op zonnepanelen, omvormers en installatiemateriaal. Er wordt dus iets gegarandeerd wat vanuit ons installatieproces al aan u gegarandeerd wordt.

Hierdoor behaalt u ook met de garantie voor fabrieksgarantie geen extra voordeel, waar u niet eerder al van genoot. We kopen onze zonnepanelen, omvormer(s) en aansluitmateriaal bij gerenommeerde fabrikanten, waardoor u standaard geniet van goede voorwaarden voor fabrieksgarantie. Mocht er dus zonder uw toedoen iets stuk gaan aan onze producten, dan nemen wij contact op met de fabrikant, zodat het onder fabrieksgarantie vergoed of gerepareerd wordt. Hiervoor dient het uiteraard wel binnen het termijn van de fabrieksgarantie plaats te vinden. 

 

Conflicten oplossen in de geschillencomissie met SGZE

Als u in conflict raakt met uw zonnepanelen installateur, dan kan het voorkomen dat u er gezamenlijk niet uitkomt. Mocht de installateur dan aangesloten zijn bij de SGZE, dan kunt u de communicatie rondom het conflict overdragen aan de stichting. Hiervoor wordt een klachtenformulier ingevuld.

Bij Zonnepanelen Noord is de klant altijd koning. We leveren en installeren onze zonnepanelen installaties doorgaans in één dag en gaan pas weg als de klant tevreden is. Mocht er onverhoopt iets niet naar wens zijn, dan zullen we er alles aan doen om dit probleem voor u op te lossen. Hiervoor is geen externe geschillencomissie nodig.

Het levende bewijs hiervoor vindt u terug bij onze klantenbeoordelingen. Op basis van 221 reviews van echte klanten, worden we beoordeeld met een 4.9 uit 5. Zonnepanelen Noord staat klaar voor zijn klanten, ook na de levering van de installatie. Heeft u een probleem? Neem dan gewoon contact op, dan komen we er samen uit.

 

Kosten lidmaatschap SGZE wegen niet op tegen de geringe voordelen

Als we met Zonnepanelen Noord dus een lidmaatschap willen bij de Stichting Garantiefonds ZonneEnergie (SGZE), dan betalen we gemiddeld €200,- per zonnepanelen installatie. Het garantiefonds vraagt dus een aanzienlijke vergoeding die niet opweegt tegen de geringe voordelen die geboden worden. We zijn dus van mening dat het SGZE geen toevoeging is voor onze klanten. Anders zouden we hier lid van zijn, zoals we lid zijn van InstallQ, Techniek Nederland, QBISnl en vele andere keurmerken en kwaliteitsregisters. Voor deze registers moet ook duidelijk aangetoond worden dat er kwaliteit geleverd wordt. Bij SGZE is dit in mindere mate aanwezig. 

Alle voordelen die geboden worden door het SGZE, leveren wij standaard aan onze klanten. Daarom kiezen we ervoor om geen lid te zijn van de Stiching Garantiefonds ZonneEnergie. Heeft u toch het gevoel dat u bepaalde voordelen misloopt? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze adviseurs. We leggen u graag verder uit waarom u geen voordelen misloopt, ook al zijn we geen lid van SGZE.

VRIJBLIJVEND PROFESSIONEEL ADVIESGESPREK