Airco op zonnepanelen

We installeren een moderne, duurzaame airco met zonnepanelen of een losse airco bij uw woning of bedrijfspand. 

Hiermee kunt u ruimtes energiezuinig verwarmen en verkoelen op elektriciteit, waardoor u minder gas gebruikt en bespaart op de energierekening.

Een airco op zonnepanelen verdient zichzelf snel terug. Standaard heeft een airco zonder zonnepanelen al een gemiddelde terugverdientijd van 5 jaar. 

We zijn erkend installateur en leveren merken zoals Daikin, Mitsubishi, Gree en LG. Vraag gratis advies aan voor een airco op zonnepanelen met een uitstekend rendement. 

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Binnen 24 uur een professioneel advies op maat

Google-Beoordeling
4.8
Gebaseerd op 235 recensies
js_loader

Voordelen van een airco, gecombineerd met zonnepanelen

Een airco gecombineerd met zonnepanelen is de perfecte oplossing om duurzaam en voordeling ruimtes te verwarmen en verkoelen.

Energiezuinig verwarmen

We leveren duurzame airco’s met een lucht-lucht warmtepomp. Hierdoor wordt 75% van de energie om te verwarmen uit de lucht gehaald en 25% uit elektriciteit.

 

Bespaar op energielasten

Met een airco met zonnepanelen kunt u duurzaam verwarmen en verkoelen op basis van groene stroom opgewekt met zonnepanelen. Hierdoor kunt u praktisch gratis verwarmen.

Verbeterde luchtkwaliteit

Naast de lage kosten, geniet u ook van een aangenaam binnenklimaat en een verbeterde luchtkwaliteit. Door de geavanceerde luchtfilters worden stof, pollen, schimmel en bacteriën gefilterd.

Airco op zonnepanelen

Ons aanbod van zonnepanelen en airco’s

We leveren verschillende merken en typen zonnepanelen en airco’s. Voor zonnepanelen leveren we merken zoals JA Solar, SolarEdge, Canadian Solar, Longi Solar, Hyuandai en AEG tot 450 Wattpiek per paneel.

Onze zonnepanelen worden geselecteerd op basis van vermogen, levensduur en het design. We plaatsen de juiste zonnepanelen, zodat u een optimaal rendement draait en voldoende stroom opwekt voor uw airco.

Als u naast de zonnepanelen ook een airco wilt, dan heeft u keuze uit de merken Daikin, Mitsubishi en Gree. De airco’s bestaan uit kwaliteitsmaterialen, leveren uitzonderlijke prestaties en hebben een lange levensduur.

Zowel de airco’s van Daikin als Mitsubishi leveren standaard een garantie van 5 jaar op de airco’s. Doorgaans ligt de levensduur tussen de 10 en 20 jaar afhankelijk van het merk en model. Laat uw airco op zonnepanelen installeren door Zonnepanelen noord.

Duurzaam verwarmen op elektriciteit

Het verwarmen met airco en zonnepanelen biedt de perfecte oplossing voor woningen met een minder goede isolatie. Maar het kan ook perfect gebruikt worden om één of meerdere ruimtes te verwarmen, zodat de hele woning niet verwarmd hoeft te worden met de centrale verwarming.

Als u bijvoorbeeld veel op kantoor werkt, of vaak in de woonkamer zit. Dan hoeft u niet de hele woning te verwarmen om hier de juiste temperatuur te behalen. Tegelijkertijd kunt u de ruimte ook verkoelen tijdens de warme zomerdagen. Dit is wel zo prettig als dit bijvoorbeeld uw werkruimte is.

Dit maakt de airco met zonnepanelen geschikt voor zowel oudere als modernere woningen. Bij oudere woningen met mindere isolatie, kunnen door de hoge gasprijzen de energielasten disproportioneel gestegen zijn.

Door een airco te laten draaien op groene stroom van zonnepanelen, kunt u verwarmen op elektriciteit en vermindert u het gasverbruik drastisch.

Verwarmen met airco en zonnepanelen

Hoeveel zonnepanelen zijn nodig voor de airconditioning?

Als u wilt verwarmen met een duurzame split airco met zonnepanelen, dan moet u rekening houden met een gemiddeld verbruik van 1 kWh per uur op normale stand.

In Nederland wordt de verwarming doorgaans gebruikt in de maanden november tot en met maart. Dit zijn in totaal 151 dagen. Stel dat u per dag 12 uur de airco laat verwarmen, dan verbruikt u na schatting 1812 kWh.

Een zonnepaneel met 430 Wattpiek vermogen, levert in Nederland gemiddeld 378,4 kWh per jaar op. We corrigeren het met een rendementsfactor van 0.88.

Bij een verbruik van 1812 kWh heeft u naar schatting dus 5 zonnepanelen nodig om de airco op zonnepanelen te laten draaien.

Dit is een voorbeeldberekening. Het daadwerkelijke verbruik in kWh per uur kan verschillen per buitentemperatuur. Ook het aantal uren verwarmen kan afwijken van ons voorbeeld.

Bereken ook de benodigde hoeveelheid zonnepanelen om te voldoen aan uw volledige stroomverbruik.

Zonnepanelen voor airco

Erkend installateur

Bij Zonnepanelen Noord bent u ervan verzekerd dat de airco en zonnepanelen geïnstalleerd worden door een erkend installateur. Dit gebeurt door onze eigen installateurs die een uitgebreide interne opleiding hebben genoten, en de installatie uitvoeren conform wet- en regelgeving.

Als bedrijf worden we erkend door:

  • InstallQ
  • Techniek Nederland
  • QBISnl
  • KIWA
  • BLR 100

We beschikken over installateurs die BLR 100 gecertificeerd zijn. Wat inhoudt dat de installateur mogen werken met gevaarlijke F-gassen, zoals koelmiddelen. Airco’s bevatten koelmiddelen, waardoor alleen gecertificeerde installateurs hieraan mogen werken.

Tegelijkertijd kunt u een serviceabonnement afsluiten zodat er jaarlijks onderhoud gepleegd kan worden aan de airco. Wees verzekerd van kwaliteit, laat uw zonnepanelen en airco plaatsen door Zonnepanelen Noord.

 

Erkend installateur zonnepanelen en airco

Zonnepanelen en airco kopen

Bij ons kunt u voordelig een airco in combinatie met zonnepanelen kopen. We leveren zowel de airco als de zonnepanelen met onze totaalservice. Dit houdt in dat het advies, ontwerp, levering, montage en installatie uitgevoerd wordt door onze ervaren installateurs en monteurs.

Gedurende het advies ontvangt u van ons een scherp geprijsde offerte voor de besproken werkzaamheden. De levering en installatie worden doorgaans in één dag voltooid.

Zonnepanelen Noord is één van de grootste installateurs van Noord-Nederland. Dit houdt in dat we meerdere plaatsingen per dag doen en hierdoor groot inkopen.

Hierdoor zijn we in staat onze producten en services voordelig aan te bieden. Vraag gratis advies en offerte aan voor de airco en zonnepanelen. We leveren voor een zeer betaalbare prijs, voor kwaliteit.

Lees ook onze blog over hoeveel zonnepanelen per maand opbrengen. Dan weet u precies hoeveel stroom er aanwezig is voor uw airco per maand en seizoen. 

Daikin lucht-lucht warmtepomp airco buitenunit

Veelgestelde vragen

 

Kunnen een airco en zonnepanelen op 1 groep?

Nee, het is niet mogelijk om de zonnepanelen en airco op dezelfde groep aan te sluiten. De richtlijnen schrijven voor dat zowel de panelen als de airco op een aparte groep aangesloten dienen te worden. Gebeurt dit niet dan is er een grote kans op overbelasting, waardoor kortsluiting kan ontstaan. Aanpassingen aan de meterkast, of het toevoegen van extra groepen is voor ons geen enkel probleem.

 

Worden de zonnepanelen op de meterkast aangesloten?

Ja, we sluiten de zonnepanelen aan op de meterkast van uw woning. Op deze manier kan het groene stroom van de zonnepanelen ook gebruikt worden voor andere apparaten in de woning dan alleen de airco. Mocht er teveel stroom opgewekt worden, dan kan het teruggeleverd worden aan het elektriciteitsnet.

 

Hoe duurzaam is een split airco?

Een split airco, is een airco die zowel kan verwarmen als verkoelen. Onze modellen bevatten altijd een lucht-lucht warmtepomp, waardoor tot 75% van de energie om te verwarmen uit de buitenlucht gehaald kan worden. Dit maakt dit type airco het duurzaamste type airco op de markt.

 

Kan ik de hele woning verwarmen?

Als u de gehele woning wilt verwarmen, kiest u niet voor een single split airco, maar een multi split airco. Dan kunnen er één of meerdere binnenunits samenwerken met één buitenunit. U kunt er ook voor kiezen om meerdere single split airco’s te laten plaatsen. Maar dan moet u rekening houden met meerdere buitenunits. In de basis is een airco met zonnepanelen zeer geschikt om één ruimte goed te verwarmen en verkoelen. Door meerdere airco’s met zonnepanelen te plaatsen, kunt u ook de hele woning verwarmen. Vergeet niet de centrale verwarming wel aan te zetten als het vriest. Hiermee voorkomt u dat de leidingen bevriezen en kapot gaan.