Zonnepanelen onderhoud en vervangen van zonnepanelen en omvormers

Bij Zonnepanelen Noord kunt u terecht voor zonnepanelen onderhoud en het vervangen van zonnepanelen, omvormers en onderdelen.

Werkt uw zonnepanelen systeem niet meer of wekt u aanzienlijk minder stroom op dan voorheen? Dan is er een grote kans dat er een defect in uw zonnepanelen systeem zit.

De erkende installateurs van Zonnepanelen Noord sporen het defect op en bieden een passende oplossing. Hierdoor draait uw zonnepanelen systeem weer als een zonnetje en kunt u weer optimaal besparen.

Vraag gratis advies aan!

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Binnen 24 uur een professioneel advies op maat

Google-Beoordeling
4.8
Gebaseerd op 239 recensies
js_loader

Waarom onderhoud door Zonnepanelen Noord

N

Erkend installateur

We zijn een erkend installateur en worden erkend door InstallQ, Techniek Nederland, QBISnl, Sterkin (De Echte Installateur) en Kiwa.

Ervaring en kennis

We beschikken over een groot team van zonnepanelen installateurs met veel kennis en ervaring. Hierdoor kunnen we het probleem snel voor u oplossen.

Meer dan 25 merken

We zijn leverancier van meer dan 25 verschillende merken. Hierdoor kunnen we makkelijk aan zonnepanelen, omvormers en onderdelen komen.

Zonnepanelen onderhoud

Laat het zonnepanelen onderhoud uitvoeren door een ervaren installateur van Zonnepanelen Noord. Dan weet u zeker dat het goed zit.

Het begint met een inspectie van het volledige systeem. We inspecteren de zonnepanelen voor eventuele schade, scheuren en delaminatie, wat de prestaties van de panelen kan beperken.

Vervolgens lezen we de omvormer uit op foutcodes en maken de nodige aanpassingen om de prestaties te optimaliseren. Als een omvormer defect is kunnen we deze vervangen.

Daarnaast controleren we het montagesysteem en kijken we of alles nog stevig vast zit. Is dit niet het geval, dan verstevigen we de montage.

Dan lopen we de bekabeling en aansluitingen na op corrosie en slijtage. Mocht dit nodig zijn dan kunnen we de bekabeling vervangen.

Voordat we overgaan op het vervangen van onderdelen, bespreken we dit eerst met u. Alleen het noodzakelijke zal vervangen worden.

Zonnepanelen onderhoud

Zonnepanelen Noord wordt erkend door:

InstallQ
sterkin erkende zonnepanelen monteur
Qbis nl
Techniek Nederland

Zonnepanelen vervangen

Als een zonnepanelen systeem stopt met werken, dan kan het zo zijn dat één van de zonnepanelen niet meer werkt.

In dit geval kunnen we één of meerdere zonnepanelen vervangen om ervoor te zorgen dat het systeem weer efficiënt draait.

Als een zonnepaneel kapot gaat in een seriegeschakeld systeem, dan zullen alle zonnepanelen stoppen met werken. De zonnepanelen zijn achter elkaar geschakeld, waardoor één defect in de serie leidt tot een defect van het totaal.

Op deze manier kan het hele zonnestroom systeem dus stoppen met werken, terwijl er daadwerkelijk maar één zonnepaneel kapot is.

Daarnaast hebben we een parallel geschakeld systeem. Alle zonnepanelen hebben een eigen micro-omvormer of zonnepanelen optimizer, waardoor de zonnepanelen onafhankelijk van elkaar werken.

Als er in dit systeem dus één zonnepaneel stopt met werken, dan blijven de andere zonnepanelen gewoon groene stroom opwekken.

Zonnepanelen vervangen

Omvormer vervangen

De omvormer speelt een cruciale rol in de werking van uw zonnestroom systeem. Het zorgt ervoor dat het gelijkstroom (DC) opgewekt met zonnepanelen, omgezet wordt in wisselstroom (AC). Het type stroom wat we gebruiken voor onze apparaten. 

Als de omvormer defect is, stopt het systeem met stroom produceren. In dit geval kunnen we de omvormer vervangen voor een gelijkwaardig of beter model.

Afhankelijk van het systeem wat u heeft kunnen we bijvoorbeeld de centrale omvormer vervangen. Maar we kunnen ook één of meerdere optimizers en micro-omvormers vervangen. We vervangen datgene wat nodig is om uw zonnestroomsysteem weer correct te laten functioneren.

Kies voor onderhoud of het vervangen van zonnepanelen en omvormers door Zonnepanelen Noord. Wij zorgen ervoor dat u zorgeloos kunt genieten van zonne-energie. 

Omvormer vervangen

VRIJBLIJVEND PROFESSIONEEL ADVIESGESPREK