Over ons

Bij Zonnepanelen Noord staan we voor eerlijk advies op maat, het leveren van kwaliteit en een goed rendement voor onze klanten.

Met onze totaalservice voorzien we in het advies, aankoop, levering, installatie en montage van een hoogwaardige zonnepanelen systeem. We ontzorgen onze klanten volledig. Daarnaast kunnen we uw zonnepanelen systeem monitoren en het onderhoud uitvoeren.

Standaard leveren we de nieuwste zonnepanelen, met een hoog vermogen, zodat u een optimale stroomopbrengst behaalt. 

Vraag gratis advies op maat aan, of lees verder en ontdek het verhaal van Zonnepanelen Noord.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Binnen 24 uur een professioneel advies op maat

Google-Beoordeling
4.8
Gebaseerd op 235 recensies
js_loader

Voor een duurzame airco, (hybride) warmtepomp, thuisaccu, laadpaal of windturbine kunt u terecht bij onze zusteronderneming ZPN Duurzaam.

“Zonnepanelen Noord, het team wat altijd voor u klaar staat.”

Henk Reder

Henk Reder, oprichter van Zonnepanelen Noord

Mijn naam is Henk Reder, de oprichter en mede-eigenaar van Zonnepanelen Noord. Welkom op onze over ons pagina, waar u kennis kunt maken met ons team van doorgewinterde zonne-energie specialisten.

In 2018 is Zonnepanelen Noord opgericht, door de jaren heen zijn we uitgegroeid tot één van de grootste zonnepanelen installateurs van Noord-Nederland. Als bedrijf staan we voor kwaliteit met een hoge stroomopbrengst, voor een betaalbare prijs.

Ik nodig u uit om een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen. U ontvangt dan advies op maat van één van onze ervaren zonne-energie adviseurs. We maken een op maat gemaakt adviesplan en komen langs op locatie om dit vrijblijvend met u door te nemen! Kijkt u hierna liever nog even verder? Even goede vrienden.

Zonnepanelen Noord investeert.

Zonnepanelen Noord is dé specialist in zonnepanelen in Drenthe, Groningen en Friesland met een persoonlijke all-in service. De aanschaf van zonnepanelen levert u een forse besparing op uw energierekening op. Daarnaast is het een investering in een duurzame toekomst. Maar wij van Zonnepanelen Noord investeren ook.

In onze mensen.

We investeren in onze collega’s. Want wat je geeft is wat je krijgt. Als zij met plezier naar hun werk gaan dan wordt onze service aan u beter. Daarom is iedereen bij ons gelijk. Ieders stem is evenveel waard. Daar zijn we trots op.

Zonnepanelen Noord Team

Leer ons nog beter kennen. Lees de verhalen van onze mensen.

Lisa | office

“Klanten zijn bij ons niet zomaar een nummertje, persoonlijk contact is heel belangrijk.”

‘Is het nu al 14:00 uur?’

Lisa startte in augustus 2020 bij Zonnepanelen Noord als Hoofd Office. Eerst deed iedereen alle kantoorwerkzaamheden zelf, maar doordat we groeien werd dat een baan op zich. Lisa houdt zich samen met haar team bezig met alle telefoongesprekken met klanten, de agenda’s van de adviseurs, monteurs en installateurs, én HR-werkzaamheden. “Gelukkig krijgen we binnenkort versterking, want we hebben het druk. Dat vinden we leuk, geen dag is hier hetzelfde en de tijd vliegt.” Naast de diversiteit van het werk vindt Lisa het belangrijk dat ze veel vrijheid geniet. “De sfeer is hier informeel maar iedereen werkt hard.”

Persoonlijk contact maakt ons anders

Waar andere bedrijven adviezen geven op afstand kiezen we er bij Zonnepanelen Noord heel bewust voor om juist thuis langs te gaan voor een advies op maat. “Onze adviseurs nemen echt de tijd. Soms is dat een kwartier, maar het kan ook twee uur zijn. Wij als office-medewerkers bellen minimaal 3 keer met een klant. Zodra ze informatie opvragen, nadat er een adviesgesprek heeft plaatsgevonden, en tot slot als de zonnepanelen geplaatst zijn.” We gaan niet voor snelheid, maar voor zorgvuldigheid, want zonnepanelen liggen tot 25 jaar op je dak. De betrokkenheid is groot: “Laatst vertelde een klant dat de monteur nog de hele gang had gestofzuigd nadat hij klaar was. De klant was compleet verbaasd, maar voor ons is dit normaal.”

Office team van Zonnepanelen Noord

Frank | monteur

“We zijn één groot team. Je doet het met zijn allen.”

Als het hele dak er af moet dan doen we dat ook

Monteurs gaan bij Zonnepanelen Noord vroeg uit de veren. Om 8:00 uur ’s ochtends rijden de bussen ons terrein af, op weg naar de klant. In teams van 2 leggen zij de zonnepanelen bij u op het dak. Geen enkele dag is hetzelfde en dat maakt het werk juist zo inspirerend. Voor Frank is dat ook het leukste aan zijn werk: we leggen niet enkel en alleen de zonnepanelen, maar doen net dat beetje extra. Het dak verstevigen, balken plaatsen in schuurtjes. Dat werk.

Een mooi voorbeeld: “Een klant wilde graag zonnepanelen op haar schuur, maar de dakpannen waren hiervoor niet geschikt. Die hebben we daarom weggehaald en vervangen door metalen dakplaten. Hier konden de zonnepanelen wel op geplaatst worden. Omdat het om een authentiek schuurtje ging hebben we de dakpannen om de panelen heen geplaatst. Hierdoor draagt de klant nu bij aan een beter milieu én is het karakter van haar schuurtje intact gebleven.”

Monteurs zullen altijd bijspringen bij anderen als ze eerder klaar zijn

Hiernaast is het contact met zijn collega’s van groot belang. “Dat merk je uiteraard op de gezellige vrijdagmiddagborrels, maar vooral aan de collegialiteit. Als een team bijvoorbeeld een korte klus heeft en vroeg klaar is dan bellen ze direct op om te vragen of ze bij andere teams nog bij kunnen springen. We zijn één groot team. We doen het met zijn allen.”

Zonnepanelen Noord team van monteurs

Hans | installateur

“Het bruist hier van de energie en iedereen is leergierig”

Op perfectionisme werd al gehamerd vanaf de sollicitatie

Hans werkt al 18 jaar in de elektrotechniek. Een installateur is verantwoordelijk voor wat er binnen bij u in huis moet gebeuren bij de installatie van zonnepanelen. Denk aan aanpassingen in de meterkast en het aansluiten van de omvormer. Hans had niet lang nodig om zijn draai te vinden. “We krijgen erg veel vrijheid. En de kwaliteit staat heel hoog in het vaandel. Dat ligt mij wel, want ik ben een perfectionist. Dit kwam al naar voren tijdens mijn sollicitatiegesprek waarin werd gezegd: ‘perfect is niet goed genoeg.’ Dat zie je niet vaak meer tegenwoordig.” Deze mentaliteit miste hij dan ook bij zijn voorgaande werkgevers waar de instelling was: “als het maar werkt en zoveel mogelijk klussen op een dag doen.”

‘Betere jongens kan je je niet wensen’

Deze aandacht voor kwaliteit levert ontzettend veel positieve reacties van klanten op. Online, maar ook in persoon: “Gisteren nog! Ik was net klaar met een klus en stond nog even na te praten met de klant toen de buurvrouw langsliep en zei dat ze ook zonnepanelen wilde. Dat zo’n man dan meteen zegt: ‘betere jongens kan je je niet wensen.’ Maar zonder gekheid: dat heb ik eigenlijk iedere dag. In mijn eerste drie maanden bij Zonnepanelen Noord heb ik meer complimenten gehad over de service dan in de jaren hiervoor.” Tot slot is Hans vol lof over zijn collega’s: “het bruist hier van de energie en mijn collega’s zijn erg gemotiveerd.”

Installateurs van Zonnepanelen Noord

Jasper | adviseur

“Het zijn geen verkoopgesprekken, want het gaat om een optimaal advies voor de mensen zelf.”

De klant als ambassadeur

Jasper spreekt meerdere klanten per dag om een op maat gemaakt plan op te stellen voor het installeren van zonnepanelen. “Het zijn geen verkoopgesprekken, want het gaat om een optimaal advies voor de mensen zelf.” Natuurlijk verwelkomen we u graag als nieuwe klant maar als zonnepanelen niet rendabel zijn dan vertellen we dat ook. “Ik maak dat meerdere keren per maand mee. Mensen waarderen ons eerlijke advies. Je moet echt rekening houden met het verbruik van een huishouden.” Hij merkte de waardering al bij één van de eerste adviezen die hij gaf: “Ik had voor een klant die ging verhuizen een plan gemaakt voor het nieuwe huis en die man was zo tevreden dat hij een ambassadeur werd voor Zonnepanelen Noord.” Jasper vindt het belangrijk om een paar keer per jaar met het montageteam mee te gaan. “Op die manier krijg ik inzicht in hun werkzaamheden en daardoor kan ik een compleet advies geven aan de klanten.”

Kijk bij een investering niet alleen naar de prijs

Jasper heeft nog een tip voor mensen die overwegen om zonnepanelen te laten installeren. “Vaak kijken mensen vooral naar prijs en levertijd en minder naar service omdat ze zich daar geen voorstelling van kunnen maken. Maar er komt wel wat meer bij kijken dan alleen panelen plaatsen. Het is belangrijk om het door een erkend installateur te laten doen. Elektriciteit is potentieel gevaarlijk, dus dat moet goed aangesloten zijn. Wij gaan voor kwaliteit en doen bewust één plaatsing per dag. De service heeft ermee te maken dat je heel makkelijk kan bellen als er zich een probleem voordoet in de jaren na de aansluiting. Wat dat betreft is het ook handig dat we een regionale partij zijn, want ik denk niet dat een Brabants of landelijk bedrijf graag terug komt mocht er iets zijn.”

Rutger | hoofd montage en installatie

“Wij blinken uit in een stukje communicatie en de kwaliteit van de installatie.”

Plezier in het werk is de sleutel

Rutger is de spil in het web van de monteurs en installateurs van Zonnepanelen Noord. “Ik zorg ervoor dat de teams goed met elkaar communiceren en zin hebben in hun werk. Ik geloof erin dat iedereen hierdoor beter gaat werken en dat is goed voor de klant.”

Vrijheid en gelijkheid zijn leidend

Wat maakt ons anders dan andere zonnepanelenbedrijven? Wij proberen uit te blinken in een stukje communicatie en de kwaliteit van de installatie. Naar onze medewerkers in het verantwoordelijkheidsgevoel en het menselijke contact.” Vrijheid en gelijkheid zijn hierbij leidend: “iedereen mag zeggen wat hij of zij denkt en vindt.” Voor Rutger is het meest bijzondere aan Zonnepanelen Noord de combinatie tussen blije klanten en tevreden personeel. Als we dat vol kunnen houden dan doen we het goed.” Dit wordt hem iedere keer duidelijk als hij op vrijdagmiddag het terrein oploopt: “als ik alle bussen zie staan met Zonnepanelen Noord erop, we met zijn allen een drankje drinken en iedereen lacht, ja, daar kan ik wel van genieten.”

Rutger Hoofd montage en installatie met team

Henk | directeur

“Wij zijn pas tevreden als de klant dat is.”

Zonne-energie heeft de toekomst

Henk had altijd al de ambitie om in de energietransitie en verduurzaming aan de slag te gaan en richtte daarom Zonnepanelen Noord op. “We moeten met zijn allen verduurzamen. Of het nou gaat om verwarmen, rijden of koken, we zullen meer met elektriciteit gaan doen. De opwekking van zonne-energie speelt hierbij een belangrijke rol. Nu en in de toekomst.”

“Wij zijn pas tevreden als de klant dat is.”

Voor ons staan service en kwaliteit hoog in het vaandel. “We geven een persoonlijk en duurzaam advies. Bij ons staat de klant op één. Waar andere bedrijven ophouden, begint het voor ons pas. Wij denken mee door bijvoorbeeld de mogelijkheden te bekijken voor het versterken van het dak en grondopstellingen. Wij zijn pas tevreden als de klant dat is.”

Bewust regionaal

Om de persoonlijke service te kunnen leveren kiezen we er heel bewust voor om een regionale speler te zijn: in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe. “Mensen kiezen voor ons omdat we een goede service leveren en ook na de installatie voor ze klaar staan. En dat kan alleen maar omdat we in de buurt bij onze klanten zitten.”

Zonnepanelen Noord voertuigen

Genoeg over ons, wie bent u eigenlijk?

We hopen u een goed beeld te hebben gegeven van onze organisatie. Van de monteurs tot de officemedewerkers, iedereen streeft ernaar om u een eersteklas service te bieden.

 

Kijk wat we voor u kunnen betekenen

Wilt u graag vrijblijvend een op maat gemaakt plan laten maken voor zonnepanelen op uw dak? Plan dan een adviesgesprek in.

 

Of kom bij ons werken

Bent u op zoek naar een uitdagende baan in een groeiende organisatie met oog voor persoonlijke ontwikkeling en een vrije werksfeer? Neem dan een kijkje op onze vacaturepagina.

VRIJBLIJVEND PROFESSIONEEL ADVIESGESPREK