Subsidie Waardevermeerdering

De waardevermeerdering, ook wel waardevermeerderingsregeling is een subsidie die gebruikt kan worden om uw huis te verduurzamen. Woont u in één van de aardbevingsgebieden in Groningen en is er aardbevingsschade bij u geconstateerd?

Dan is hier een leuke kans om geld te besparen bij het verduurzamen van uw woning. Alle inwoners van Groningen waarbij de aardbevingsschade is erkend, kunnen gebruik maken van de waardevermeerdering. U ontvangt dan een maximale subsidie van €4000,- om uw woning te verduurzamen.

Samenvatting waardevermeerdering:

 1. Actief tot 31 januari 2024.
 2. Het streven is elke aanvraag binnen 8 week te behandelen.
 3. Op dit moment is er 53.800.000 subsidie beschikbaar.
 4. Maximale subsidie per huishouden €4000,-
 5. Er moet minimaal €1000,- aardbevingsschade geconstateerd zijn aan de woning.

De subsidiewaardevermeerdering wordt vaak gebruikt voor zonnepanelen, zodat u tegelijkertijd voordeel heeft van het 0% BTW tarief. Wij verzorgen een kwalitatieve installatie voor de beste prijs en helpen bij de aanvraag van subsidies. Vraag een zonnepanelen advies aan en een offerte voor zonnepanelen op maat. 

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Binnen 24 uur een professioneel advies op maat

Google-Beoordeling
4.8
Gebaseerd op 234 recensies
js_loader

Inwoners Groningen onwetend over waardevermeerdering.

Wij merken dat steeds meer inwoners in Groningen hun huis laten inspecteren voor aardbevingsschade. Maar toch is dit nog maar een klein gedeelte van het potentiele bereik van de subsidie waardevermeerdering. Daarom proberen wij vandaag onze mede Noorderlingen wakker te schudden.

Woon je in een aardbevingsgebied maar heb je de woning nog niet laten inspecteren? Dan is er een hoge kans dat je aardbevingsschade aan de woning hebt, ook al is dit voor het oog niet zichtbaar. De inspectie is kosteloos en kan u enkel geld opleveren.

U ontvangt dan een schadevergoeding voor de ontstane mijnbouwschade en de waardevermeerderingsregeling komt hier nog bovenop. Des te meer reden om zo snel mogelijk een inspecteur langs te laten komen.

Maar hoe gaat dit in zijn werk?

Subsidie waardevermeerdering

Zonnepanelen noord is een erkend zonnepanelen installateur

installq kwaliteitsregister zonnepanelen installateurs
sterkin erkende zonnepanelen monteur
qbis kwaliteitsregister
Techniek Nederland

Hoe kan ik aardbevingsschade melden?

Heeft u al een besluit ontvangen op uw melding aardbevingsschade? Sla deze paragraaf dan over.

In het verleden was er veel berichtgeving op het nieuws van mensen die het ontzettend lastig werd gemaakt om een vergoeding te ontvangen voor de geleden aardbevingsschade. Met de komst van het “schadeloket tijdelijke commissie mijnbouwschade Groningen” is dit veranderd. Het streven is nu om de inwoners van Groningen zo snel mogelijk te vergoeden voor geleden schade.

Wilt u een zienswijze indienen? Dit houdt in dat er iemand langskomt om uw woning te inspecteren. Dan kan u eenvoudig uw aardbevingsschade melden bij schadedoormijnbouw.nl.

Voor alle informatie omtrent de regelingen en vergoedingen met aardbevingsschade kijkt u hier. Zo komt u meer te weten over de bijkomende kosten die vergoed kunnen worden zoals: verhuiskosten, schoonmaakkosten en meer.

aardbevingsschade melden schadedoormijnbouw

Hoe vraag ik de waardevermeerderingsregeling aan?

Het Samenwerkingsverband Noord Nederland is verantwoordelijk voor de afhandeling van de waardevermeerderingsregeling. Wanneer uw aanvraag tot aardbevingsschade in behandeling is genomen komt een gecertificeerd inspecteur langs om de schade te beoordelen.

Wanneer het besluit is gevormd, ontvangt u een beslissingsbrief van de TCMG waarin de erkende aardbevingsschade vermeld staat. Is het bedrag hoger dan €1000, dan kan u de SNN waardevermeerdering aanvragen. Dit geld enkel voor besluiten die op of na 19 maart 2018 zijn gevormd. De ervaring is dat SNN de subsidie snel verwerkt en de subsidie goedkeurt binnen 8 weken.

subsidie waardevermeerderingsregeling aanvragen

Wat is de beste optie om de subsidie waardevermeerdering te gebruiken?

De meeste mensen die de €4000,- subsidie waardevermeerdering ontvangen, gebruiken dit voor het verduurzamen van de woning met zonnepanelen. Je kan namelijk ook nog eens gebruik maken van de regeling voor 21% BTW teruggave op de gehele investering. Hierdoor betaalt u zelf vaak maar een paar tientjes voor een compleet zonnepanelen systeem.

Bij Zonnepanelen Noord beiden wij ondersteuning bij de aanvraag van subsidie waardevermeerdering en de BTW teruggave. Daarnaast verzorgen wij de levering en installatie van uw panelen.

Op deze manier kan u profiteren van de voordelen zonder dat u er werk van heeft.

Waarvoor kan ik de subsidie nog meer gebruiken?

De subsidie waardevermeerdering kan gebruikt worden voor bijna elke activiteit die de woning verduurzaamd. Hierbij kan u denken aan:

 1. Zonnepanelen en zonnecollectoren
 2. Dakisolatie
 3. Vloerisolatie
 4. Muurisolatie
 5. Gevelisolatie
 6. HR++ glas

Dit zijn een aantal voorbeelden van activiteiten die verricht kunnen worden met de subsidie. Op de website van het Samenwerkingsverband Noord Nederland vindt u alle activiteiten die verricht mogen worden.

Wat zijn de nadelen van de Waardevermeerdering?

Wellicht verwacht je dat er een addertje onder het gras zit bij de subsidie waardevermeerdering. Maar dit is niet het geval. De provincie Groningen is zwaar getroffen door de gaswinning en hier is initieel niet adequaat op gereageerd door de instanties. Maar dat is deze keer wel anders.

Je kan vrijblijvend iemand langs laten komen om te controleren op aardbevingsschade. Mensen met een aantal scheurtjes in de woning ontvangen hier al snel €10.000 euro vergoeding voor. De €4000,- waardevermeerdering komt hier nog bovenop.

Gecombineerd met de 21% BTW korting kan u dus substantiële vergoedingen en subsidies ontvangen. Wilt u graag zonnepanelen laten installeren?

Laat ons u dan helpen bij de aanvraag van de waardevermeerdering.

VRIJBLIJVEND PROFESSIONEEL ADVIESGESPREK