Zonnepanelen zakelijk

Wilt u zonnepanelen zakelijk laten plaatsen voor uw bedrijf? Zonnepanelen Noord installeert zakelijk zonnepanelen en helpt om uw bedrijf op duurzame wijze te verduurzamen.

Onze erkende installateurs installeren zonnepanelen met een hoog vermogen en goede garantievoorwaarden. Dit gebeurt aan de hand van onze totaalservice, waarbij we ook de subsidies in kaart brengen en helpen bij de aanvraag.

We zorgen ervoor dat u een optimaal rendement draait op zakelijke zonnepanelen voor uw bedrijf.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Binnen 24 uur een professioneel advies op maat

Google-Beoordeling
4.8
Gebaseerd op 235 recensies
js_loader

Voor welke bedrijven installeren we zonnepanelen zakelijk?

Woningcorporaties

We hebben veel ervaring met zakelijke zonnepanelen voor woningcorporaties. We werken samen met o.a. Acantus, Wierden en Borden, Wold & Waard en Groningerhuis.

 

Midden en kleinbedrijf (MKB)

We helpen het midden- en kleinbedrijf door te verduurzamen met een optimaal rendement. Op basis van de energievraag van uw bedrijf maken we een zonne-energie plan op maat. 

Grootbedrijf

Met een groot team van installateurs hebben we de capaciteit voor grote projecten. We plaatsen bij ziekenhuizen, universiteiten, scholen, agrarische bedrijven, supermarkten, fabrieken en andere grootbedrijven. 

Zonnepanelen zakelijk

Waarom zakelijk zonnepanelen aanschaffen bij Zonnepanelen Noord?

Bij Zonnepanelen Noord kunt u zakelijk zonnepanelen aanschaffen voor zowel kleine en grote zakelijke projecten. We leveren, monteren en installeren zonnepanelen met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en blijven dichtbij onze kernwaarden:

 • Flexibel en snel: omdat we over een groot team van deskundige adviseurs, monteurs en installateurs beschikken, kunnen we flexibel en snel leveren.
 • Duidelijke communicatie: onze mensen zijn getraind in strategisch plannen. We communiceren duidelijk, werken met strakke deadlines en komen onze afspraken na.
 • Een projectleider: een vaste projectleider als vast aanspreekpunt, die het hele project voor u verzorgt en waar u altijd terecht kunt voor ondersteuning.
 • Problemen lossen we direct op: problemen zorgen voor ontevredenheid, daarom lost ons team van specialisten de problemen snel en naar tevredenheid van de klant op.
 • Kwaliteit: standaard leveren we de beste zonnepanelen met een het beste rendement van het moment. Hierdoor behalen onze klanten een optimaal rendement.

 

Subsidies zonnepanelen zakelijk

U kunt optimaal gebruik maken van subsidies als u zonnepanelen zakelijk laat plaatsen. In tegenstelling tot de particuliere markt zijn er voor bedrijven zeer riante subsidies beschikbaar voor zonnepanelen.

 • ISDE: als de zonnepanelen installatie een minimaal piekvermogen van 15 KW heeft dan ontvangt u €125 per KW piekvermogen. Lees de voorwaarden.
 • EIA: met de energie-investeringsaftrek mag u 45,5% van het investeringsbedrag aftrekken van de winst om de fiscale winst te verlagen.
 • KIA: is de investering boven de €2600 en lager dan €353.973 dan kunt u een percentage van de investering aanvoeren als extra aftrekpost.

Onze ervaren zonne-energie adviseurs kennen alle zakelijke subsidies voor zonnepanelen. We brengen de subsidies voor bedrijven en ondernemers in kaart en helpen bij de aanvraag.

Als uw bedrijf zakelijk in zonnepanelen investeert, zorgen wij ervoor dat u optimaal bespaart met lokale, regionale en landelijke subsidies.

Zonnepanelen bedrijven

Energiebesparingsplicht voor bedrijven

Voor sommige bedrijven is het verplicht om te investeren in zakelijke zonnepanelen sinds 1 juli 2023. Aan de hand van de energiebesparingsplicht zijn bedrijven met een verbruik van meer dan 50.000 kWh of 25.000 gas doorgaans verplicht om te verduurzamen.

Dit geldt voor alle energiebesparende maatregelen die het bedrijf binnen 5 jaar terugverdient. Daarnaast is dit nu ook van toepassing op maatregelen die de uitstoot van CO2 reduceren. 

Aangezien zonnepanelen de uitstoot van CO2 reduceren, vallen ook zonnepanelen nu onder een verplichte investering om energie te besparen. De installatie van zonnepanelen is dan ook één van de eerste en meest rendabele stappen om te voldoen aan de energiebesparingsplicht.

Bij Zonnepanelen Noord wordt uw bedrijf ondersteund door onze zakelijke zonne-energie adviseurs. 

We leveren en installeren zonnepanelen zakelijk, met een ontwerp op maat, zodat de maximale stroomopbrengst voor uw bedrijf behaald wordt. Daarnaast leveren we warmtepompen, duurzame airco’s, laadpalen en meterkasten.

Meterkast zakelijke zonnepanelen

Zonnepanelen zakelijk of privé?

Hier leggen we uit of zonnepanelen als zakelijk of als privé gezien worden. Als u meer dan 10% van het opgewekte stroom zakelijk gebruikt, dan mogen de zonnepanelen als zakelijk aangemerkt worden. Verbruikt u minder dan 10% van de opgewekte stroom zakelijk, dan worden de zonnepanelen als privé beschouwd.

Door zonnepanelen als zakelijk aan te merken geniet uw bedrijf van verschillende fiscale voordelen. Denk hierbij aan afschrijving op de zaak, maar ook de kleinschaligheidsaftrek. Voldoet u aan extra voorwaarden dan zijn er nog meer zakelijke subsidies van toepassing.

Laat u echter als ZZP’er of eenmanszaak zonnepanelen op uw privé woning plaatsen. Dan wordt het ingewikkeld. U kunt dan profiteren van fiscale voordelen bij de aanschaf, maar het stroom wat privé gebruikt wordt moet verrekend worden als privéonttrekking uit de onderneming.

Op de lange termijn is het in dit geval vaak voordeliger om de zonnepanelen privé aan te schaffen.

Als de woning in de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) geregistreerd staat als woning, dan kunnen de zonnepanelen niet als zakelijk aangemerkt worden. De BTW kan dan niet teruggevraagd worden. 

Voordelen bij zakelijk aankoop van zonnepanelen

Als u zakelijk zonnepanelen koopt dan geniet uw bedrijf van verschillende financiële voordelen.

 • Besparen op energiekosten: doordat uw bedrijf nu zelf groene stroom produceert, hoeft de stroom niet meer duur ingekocht te worden bij de energieleverancier. Hierdoor dalen de maandelijkse energielasten van uw bedrijf.
 • Onafhankelijkheid: de fluctuaties op de energiemarkt, voornamelijk plotselingen stijgingen, zullen minder effect hebben op de kosten van het bedrijf. De afhankelijkheid van de energiemarkt neemt af.
 • Extra aftrekposten: door verschillende investeringsaftrekken kan een groot gedeelte van de kosten voor aanschaf, levering en installatie als extra aftrekpost aangedragen worden. Hiermee vermindert u de winst en de te betalen belasting.
 • Afschrijving: doormiddel van afschrijving worden de kosten van zonnepanelen evenredig over de levensduur afgeschreven en aangedragen als kosten. Ook de afschrijving drukt de winst, waardoor u gedurende de jaren minder belasting hoeft af te dragen.

 

Salderen met een zakelijke zonne-energie systeem

Investeer in zakelijke zonnepanelen nu u nog kunt salderen. Het staat gepland om de salderingsregeling af te bouwen vanaf 1 januari 2025. Echter is dit nog niet door de 1e kamer, waardoor het afbouwen van de salderingsregeling hoogstwaarschijnlijk pas zal beginnen op 1 januari 2026. 

Dit houdt in dat u nog volop kunt salderen en 100% van uw opgewekte stroom zelf kunt gebruiken. Als u meer stroom opwekt dan dat u verbruikt, kunt u het overtollige stroom kosteloos terugleveren aan het elektricteitsnetwerk.

De hoeveelheid die u teruglevert, kunt u zonder extra kosten weer opnemen. Het elektriciteitsnetwerk dient dus als een gigantische accu voor de zonnepanelen. 

Omdat u 100% van uw eigen stroom kunt gebruiken, verdient u de zonnepanelen sneller terug. Als u een vergoeding zou ontvangen voor het teruggeleverde stroom, zal dit altijd lager uitvallen dan verkoopprijs. Hierdoor zal de terugverdientijd van zakelijke zonnepanelen toenemen.