Zonnepanelen Drenthe

Stap over op duurzame energie en laat zonnepanelen in Drenthe plaatsen.

We adviseren, ontwerpen en installeren hoogwaardige zonnepanelen systemen. We zijn een erkend zonnepanelen installateur in Drenthe en installeren kwalitatieve zonnepanelen met een vermogen tot 450Wp per paneel.

Hiernaast brengen we ook de subsidies in kaart en helpen bij de aanvraag hiervan. Hierdoor maakt u een optimaal rendement.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan voor zonnepanelen Drenthe en ontvang een offerte op maat!

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Binnen 24 uur een professioneel advies op maat

Google-Beoordeling
4.8
Gebaseerd op 235 recensies
js_loader

Zonnepanelen Drenthe advies

In ons advies voor zonnepanelen in Drenthe kijken we naar uw persoonlijke situatie en maken een adviesplan op maat. Een investering in zonne-energie is goed voor het milieu, maar het moet ook financieel voordeel opleveren.

In het zonnepanelen adviesplan voor Drenthe, zoeken we uit of zonnepanelen voor uw woning of bedrijfspand winst opleveren.

We behandelen onder andere:

 • Kostenplaatje
 • Bruikbare subsidies
 • Stroomopbrengst
 • Terugverdientijd
 • Levensduur
 • Besparing in euro’s
 • Benodigde aantal panelen en omvormer
 • Milieubesparing en meer

Op basis van ons advies krijgt u een compleet beeld van de mogelijkheden. Als alles naar wens is ontvangt u van ons een scherp geprijsde offerte op maat voor zonnepanelen Drenthe.

Zonnepanelen Drenthe

Erkend door de volgende openbare kwaliteitsregisters:

installq kwaliteitsregister zonnepanelen installateurs
sterkin erkende zonnepanelen monteur
qbis kwaliteitsregister
Techniek Nederland

Totaalservice voor zonnepanelen in Drenthe

Met de totaalservice voor zonnepanelen in Drenthe wordt alles van advies tot installatie en onderhoud voor u uitgevoerd onder één dak.

Hiermee bent u verzekerd van een betrouwbaar zonnestroom systeem, waarmee u rendabel uw eigen groene stroom kunt opwekken.

Onze totaalservice bestaat uit:

 1. Gratis adviesgesprek op locatie met een adviesplan op maat
 2. Vrijblijvende offerte op maat
 3. Aankoop en levering
 4. Installatie en montage van de zonnepanelen
 5. Afwerking van de bekabeling
 6. Installatie van de app en een duidelijke uitleg
 7. Alles netjes opruimen
 8. Hulp bij aanvraag van subsidies

Laat uw zonnepanelen plaatsen in Drenthe door de specialist in duurzame energie. Bij Zonnepanelen Noord bent u verzekerd van kwaliteit, met een bewezen hoog rendement.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag advies aan voor zonnepanelen in Drenthe en ontvang een offerte op maat.

Zonnepanelen in Drenthe

Hoge rendement zonnepanelen kopen in Drenthe

Zonnepanelen kopen in Drenthe biedt een jaarlijkse besparing van gemiddeld €1200,-.

De innovaties en ontwikkelingen omtrent de pv panelen staan niet stil. Het vermogen in Wattpiek per zonnepaneel is gedurende de jaren ontzettend toegenomen. Waar een aantal jaren geleden 300 Wattpiek per paneel de standaard was, zijn er nu panelen met een vermogen van 450 Wattpiek.

Wattpiek vermogen staat gelijk aan de stroomopbrengst per jaar. Dit houdt in dat één zonnepaneel met een vermogen van 450 Wp, een maximale stroomopbrengst heeft van 450 kWh per jaar.

Bij ons kunt u zonnepanelen kopen met een bewezen hoog vermogen. Met een zonnestroom systeem met panelen van 400 tot 450 Wp bent u verzekerd van een optimale stroomopbrengst.

Met de totaalservice van Zonnepanelen Noord geniet u zorgeloos van zonnepanelen Drenthe. We vullen uw dak met kwalitatieve zonnepanelen, waarmee u een uitstekend rendement behaald.

Zonnepanelen in Drenthe op dak twee onder een kap woning

Erkend zonnepanelen installateur Drenthe

Zonnepanelen Noord is een erkend zonnepanelen installateur gevestigd in Drenthe. Als bedrijf worden we erkend door verschillende toonaangevende kwaliteitsregisters waaronder:

 • Techniek Nederland
 • Sterkin
 • QBIS
 • InstallQ

De benoeming van Zonnepanelen Noord in de registers, geeft aan dat we bewezen kwaliteit leveren. Al onze installateurs werken conform wet en regelgeving en voorzien in een stevige installatie voor uw zonnepanelen in Drenthe. Hiermee kunt u zonder zorgen tientallen jaren genieten van duurzame zonne-energie.

Als bedrijf waarborgen we onze kwaliteit doordat alle installateurs een uitgebreide interne opleiding volgen. Hier wordt onze jarenlange kennis en ervaring geleerd aan onze nieuwe installateurs. Pas als ze bewezen kwaliteit leveren mogen ze werk uitvoeren voor onze klanten.

Het is belangrijk dat uw zonnepanelen in Drenthe geïnstalleerd worden door een gecertificeerd installateur. Enkel met de juiste certificaten is de garantie van de panelen gewaarborgd.

Zonnepanelen installatie in Drenthe uniek design

Zonnepanelen Drenthe subsidies

Maak optimaal gebruik van zonnepanelen subsidies en regelingen in Drenthe. Hierdoor kunt u extra geld besparen en meer rendement uit uw investering halen. Op het Drentse Energieloket zijn meerdere subsidies, regelingen en leningen beschikbaar voor zonnepanelen in Drenthe.

 • Energiebespaarlening (warmtefonds): met de energiebespaarlening kunt u voordelig lenen om de aanschaf van zonnepanelen te financieren.
 • Energiebespaarbudget Nationale Hypotheek Garantie (bouwdepot): maak gebruik van je hypotheek en leen tot 106% van de woningwaarde onder de voordelige voorwaarden van een hypotheek.
 • 0% BTW op zonnepanelen: sinds 1 januari 2023 wordt er een 0% BTW tarief gehanteerd op zonnepanelen. Dit betekent dat u de 21% BTW niet meer hoeft voor te schieten. Het voordeel zit nu standaard berekend in de prijs, waardoor de investering drempel verlaagd.

Onze adviseurs zoeken uit welke lokale en landelijke subsidies u kunt gebruiken voor zonnepanelen Drenthe. Hiernaast helpen we bij de aanvraag.

Zonnepanelen plaatsing in Drenthe op schuin dak

Is mijn dak in Drenthe geschikt voor zonnestroom?

Het is belangrijk om te begrijpen dat niet elk dak in Drenthe geschikt is voor het opwekken van groene zonne-energie. De volgende factoren spelen een belangrijke rol in de potentiële stroomopbrengst:

 • De richting van uw dak: noord, oost, zuid, west
 • Het aantal graden van uw dak
 • Bomen en andere objecten waardoor schaduw op de panelen komt

Hieronder vindt u een tabel met de maximale stroomopbrengst die te behalen is per paneel. De stroomopbrengst wordt berekend op basis van de richting van het dak en het aantal graden.

Door uw zonnepanelen in Drenthe op de juiste richting te plaatsen, met de juiste hellingsgraad, is het rendement optimaal. Plaats de zonnepanelen op het zuiden met een hellingsgraad tussen 30-45 om 100% van het vermogen te benutten.  

Hellingsgraad / richting Noordwest Noord Noordoost Oost Zuidoost Zuid Zuidwest West
15° 75 75 75 85 90 95 90 85
30° 65 60 65 80 95 100* 95 80
45° 55 45 55 75 90 100* 95 75
60° 50 35 45 70 85 95 90 70
75° 40 30 40 60 75 85 80 60
90° 35 20 35 50 65 70 70 55

Terugverdientijd en levensduur van zonnestroom systeem

Gemiddeld mag u van zonnepanelen in Drenthe een terugverdientijd van 5 jaar verwachten. Een standaard zonnepanelen systeem heeft een levensduur van 25 jaar. Waardoor u minimaal 20 jaar kunt genieten van zelfvoorzienende groene stroom.

Met een gemiddelde van 1030 zonuren per jaar kunt u ruim voldoende groene stroom opwekken in de provincie Drenthe. Hiernaast bestaat de provincie voornamelijk uit woningen die geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen. Uiteraard kan dit per woning of bedrijfspand verschillen.

Wilt u weten welke terugverdientijd en levensduur van toepassing is op uw situatie? Dit wordt allemaal voor u berekend in het advies op maat voor een zonnepanelen systeem in Drenthe. Mocht de terugverdientijd tegenvallen dan leggen we duidelijk uit waarom dit het geval is.

Zonnestroom systeem op schuin dak met 14 panelen

Zonnepanelen in Drenthe verhogen de waarde van uw woning en energielabel

Door zonnepanelen in Drenthe te laten plaatsen verhoogt u het energielabel van de woning. Het energielabel is de graadmeter voor de duurzaamheid van uw woning.

Tegenwoordig speelt duurzaamheid een belangrijke rol bij de woningwaarde. Een woning met een hoger energielabel is meer waard, omdat het voordeliger is om in de woning te wonen. De maandelijkse energielasten liggen immers veel lager dan bij een woning waarbij elk kWh elektriciteit ingekocht moet worden.

Als u investeert in zonnepanelen dalen dus uw maandelijkse energielasten. Mocht u daarna de woning willen verkopen dan maakt u extra rendement. Voldoende redenen om over te stappen op duurzame zonne-energie.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek in voor zonnepanelen Drenthe.

Zonne-energie systeem in Drenthe op plat dak

Veelgestelde vragen

 

Hoeveel bespaar ik per jaar in Drenthe met zonnepanelen?

Het is niet ongebruikelijk dat u met zonnepanelen €1200,- per jaar bespaart. Omdat we bij Zonnepanelen Noord gebruik maken van zonnepanelen met een hoge stroomopbrengst tot 450 kWh bespaart u een hoop geld.

 

Hoe werkt de salderingsregeling?

Met de salderingsregeling kunt u het aantal terug geleverde kWh elektriciteit ook weer kosteloos opnemen van het stroomnet. Omdat bij veel mensen de stroomopbrengst en het gebruik van stroom niet gelijk zijn, biedt de salderingsregeling uitkomst. Hierdoor hoeft u niet op het moment van gebruik dure stroom van de energieleverancier te kopen. De salderingsregeling blijft tot 2025 volledig actief en wordt dan tussen 2025 en 2031 afgebouwd.

 

Waarom zou ik nu zonnepanelen kopen?

1) U bespaart met zonnepanelen in Drenthe maandelijkse een hoop geld op stroomkosten. 2) De waarde van uw woning zal toenemen na de plaatsing van zonnepanelen. 3) Het energielabel neemt toe waardoor uw woning sneller verkocht wordt. 4) Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en dragen bij aan een betere toekomst. 5) Door uw eigen groene stroom op te wekken wordt u zelfvoorzienend en onafhankelijk van energieleveranciers voor stroom.

 

Wat is de beste zonnepanelen leverancier van Drenthe?

Om een de beste zonnepanelen leverancier van Drenthe te beoordelen kijken we naar het aantal reviews en de score hiervan. Zonnepanelen Noord is met meer dan 200 reviews en een gemiddelde beoordeling van 4.9 uit 5 sterren de beste leverancier. Kies voor een betrouwbaar installateur, vraag vrijblijvend advies aan voor zonnepanelen Drenthe.  

Henk Reder

Henk Reder, oprichter van Zonnepanelen Noord

Eigenaar

Mijn naam is Henk Reder, oprichter en mede-eigenaar van Zonnepanelen Noord. Samen met onze adviseurs, installateurs en monteurs help ik de inwoners van het Noorden om kwalitatief te verduurzamen.

Bij Zonnepanelen Noord leveren we kwaliteit met een bewezen hoog rendement, voor een betaalbare prijs. Ervaar het zelf en plan een vrijblijvend adviesgesprek in.

Regio’s in Drenthe en andere provincies waar wij werkzaam zijn

Wij zijn werkzaam in alle gebieden, dorpen en steden in de provincie Drenthe. Hieronder onze specifieke informatie pagina’s per gebied. Niet alle gebieden staan omschreven.

VRIJBLIJVEND PROFESSIONEEL ADVIESGESPREK